buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
NEI: Lastebileierne går i mot at det skal innføres bompengebrikker.
FOTO: JENS ERIK JENSRUD.
 
Norske arbeidsplasser i fare
HA MENER To aktuelle nyhetssaker den siste uka viser særnorske ordninger som hver på sin måte er med på å sette norske foretak og norske arbeidsplasser i fare.

0
Publisert: 20.okt.2014 04:00
Oppdatert: 20.okt.2014 06:59

I begge tilfellene ber bransjeorganisasjoner og ansatteinteresser regjeringen foreta en omvurdering av sin politikk.

På debattplass i dagens avis går lastebileierne ut mot den nye ordningen med bompengebrikker for utenlandsk tungtransport. De utenlandske transportørene blir pålagt å ha brikker i sine biler, men hva hjelper vel det når regningen skal sendes i ettertid. Lastebileierne spår at regningene vil havne i søppelbøtta, og at både det norske samfunnet og du og jeg som bompengebetalere vil fortsette å tape på den utenlandske bomsnikingen. Bransjens egne beregninger viser at hele 17 prosent av transportkostnadene på enkelte strekninger kommer fra bomstasjonene. Hvis utenlandske aktører i stor grad kan se bort fra 17 prosent av kostnadene, innebærer dette en kraftig konkurransevridning. Lastebileierne krever ordninger som gir like vilkår. Andre land får til dette.

Den andre saken er regjeringens forslag i statsbudsjettet om å heve den momsfrie grensen for netthandel med utlandet fra 200 til 500 kroner. Både NHO og organisasjonen Virke reagerer sterkt, og mener at det som i realiteten er ren subsidiering av handel med utlandet, vil føre til et tap av mange tusen arbeidsplasser i Norge og nedleggelse av forretninger. NHO mener det er som å løpe 100 meter der norske aktører stiller med 25 meter tillegg. Virke mener hele ordningen med momsfritak bør avvikles, med moms fra første krone. Ordningen er særnorsk, og norske nettbutikker har allerede vært på banen og truet med å flytte utenlands for å oppnå samme gunstige vilkår som sine utenlandske konkurrenter.

I begge disse tilfellene står norske arbeidsplasser i fare. Vi har vondt for å tro at det er dette regjeringen egentlig vil - når den får tenkt seg litt om.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat