23. okt
 
Norwegian taper på streik
HA MENER 

Publisert: 09.mai.2014 04:00
Oppdatert: 09.mai.2014 04:00

Flyselskapet Norwegian faller kraftig på den årlige omdømmeundersøkelsen til TNS Gallup. For første gang siden selskapet kom på vingene, scorer det statlige SAS bedre. Det bør være en vekker for Norwegian-ledelsen. Selskapet har blitt båret fram av entusiasme. Historien om lille David som tar opp kampen mot Goliat, har gått hjem hos flypassasjerene. De ansatte i Norwegian har vært entusiastiske i en tøff konkurransesituasjon. SAS på sin side brukte altfor mange år på å ta innover seg at de var i ferd med å bli utkonkurrert.

Men de siste årene har Norwegian stadig oftere vært forbundet med negativitet. Det prestisjefylte Dreamliner-prosjektet har kostet mye. Vi har også sett et selskap som opptrer stadig mer aggressivt overfor egne ansatte. Norwegian har kommet i konflikt med internasjonal fagbevegelse, med forsøkene på å flagge ut langdistanseflyene. Det smaker ikke godt når selskapet tilbyr asiatisk ansatte et helt annet lønnsnivå enn sine skandinaviske kolleger.

I vinter forsøkte Norwegian å outsource danske ansatte til et bemanningsselskap, for så å leie den samme arbeidskraften tilbake. Slike tiltak smaker av sosial dumping, hvor de ansatte må betale prisen for selskapet økonomi. Vi så den samme aggressiviteten under meklingsinnspurten tirsdag. Selskapet sendte da en tekstmelding til de kabinansatte hvor de ble truet med nedleggelse av personalbaser, outsourcing av danske ansatte og inndragelse av rabatterte ansattebilletter. Tiltakene ble umiddelbart iverksatt da streiken var et faktum.

Norwegian oppleves som en aggressiv aktør som angriper fagbevegelsen, og forsøker å uthule de ansattes rettigheter. I lengden kan slike konflikter ødelegge selskapets renomme. Det er bare å spørre kollegene i SAS. Informasjonsdirektør Anne Sissel Skånvik mener omdømmeundersøkelsen er et resultat av en systematisk kampanje rettet mot Norwegian. Slik snakker en presset ledelse.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke