buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
KJØPT: Thorleif Sørhol Nielsen har sammen med en forretningspartner fra Gjøvik kjøpt Casablanca i Hamar.
FOTO: FRANK BRANDSÅS.
 
Nytt håp for Casa Blanca
HA MENER Casa Blanca er solgt! Det er en virkelig gladnyhet når det som av mange regnes som en av Hamars styggeste bygninger kommer på nye hender.

Publisert: 12.jul.2016 04:00
Oppdatert: 12.jul.2016 06:46

I årevis har den store leiegården ved Stortorget forfalt, i tillegg til at utleievirksomheten også bærer preg av lite kontroll og oppfølging.

Så sent som i januar i år kom ordfører Einar Busterud (BBL) med sviende kritikk av hvordan Casa Blanca ble misligholdt. Men offentlige myndigheter har tilsynelatende stått maktesløse overfor en eier som ikke har villet bruke penger på vedlikehold. Derfor venter vi nå med spenning på hva som vil skje når profesjonelle eiendomsutviklere overtar bygget. Med den generelle oppgraderingen av Stortorget og det nye kulturhuset blir kontrasten til Casa Blanca enda sterkere. «Den grimme elling» var navnet arkitekt og byutviklingsekspert Peter Butenschøn ga bygningen i 2014. Da hadde kommunen brukt 835 millioner på Hamars byrom. Men lederen for kommunens byggesaksavdeling måtte erkjenne at man ikke kan kreve kosmetiske forbedringer.

De første signalene fra de nye eierne er at de er avventende. Riktignok erkjenner de at de er kjent med misnøyen med forfallet på Casa Blanca. Men samtidig peker de på at bygget er verneverdig, og at det dermed legges restriksjoner på utbedringer og oppgraderinger. Det er altså ikke slik at vi kan vente oss en helt ny fasade. Likevel bør det ikke være vanskelig å gjennomføre tiltak som gjør kontrasten til kulturhuset og basarbygningen noe mindre påfallende. Det er lenge siden Casa Blanca har fått alminnelig vedlikehold.

Vi håper også at kommunale myndigheter vil se med velvilje på de forslagene som vi regner med etter hvert kommer fra de nye eierne. Hamar kan ikke være bekjent av et så stygt bygg når byutvikling står høyt på agendaen til politikerne. Kanskje kan en opprustning av Casa Blanca fungere som en inspirasjon for andre gårdeiere som legger liten eller ingen vekt på sine bygningers ytre estetikk. Det er dette som til sammen former inntrykket av Hamar.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat