buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
NYTT LIV? Kan det bli nytt liv i det gamle rådhuset i Strandgata?
 
Nytt liv for det gamle rådhuset
HA MENER 

Publisert: 13.mai.2014 04:00
Oppdatert: 13.mai.2014 06:53

Det er snakk om å ha følelse for byen, sier eiendomsutvikler Erik Jacobsen. Det er Strandgata 23, eller Gamle Hamar rådhus han snakker om. Den ærverdige bygningen eies i dag av Hamar kommune, og er nå lagt ut for salg. Prisantydningen er satt til 11,5 millioner kroner, og det vekker interesse hos Jacobsen. Han vet hva han snakker om, som eier av mange eldre bygninger i Hamar sentrum. Han vet mye om hvilken verdi en bygning som Strandgata 23 representerer rent økonomisk. Derfor er det grunn til å tro at kommunen nå har truffet et naturlig markedsnivå for den ærverdige bygningen.

Erik Jacobsen vil utvilsomt være en riktig eier for det gamle rådhuset. Når han signaliserer at flere bør være med på et spleiselag, er det naturlig at hotelleier Christian Vold kommer inn som partner. Med eierskapet i Hotell Victoria vil bygningen kunne brukes både til å huse dagens kulturaktiviteter, og ha hotellrom i de øverste etasjene. En bedre løsning på uvissheten rundt Strandgata 23 kan neppe tenkes.

Erik Jacobsen inviterer også Hamar kommune med på eiersiden. Vi tror det offentlige skal holde seg unna denne type eierskap. Kommunen har nettopp bygget et flott kulturhus, som er byens nye tyngdepunkt. Her har man fått plass til både breddekulturen og de store kunstneriske høydepunktene. Kommunen behøver ikke ta ansvaret for ethvert kulturelt uttrykk i en by.

Tvert imot tror vi ildsjelene i Hamar Teater vil trives bedre med det private eierskapet som eksempelvis Jacobsen og Vold vil representere. Gründerånden finnes både hos kapitaleiere og kulturliv. Vi forutsetter at Erik Jacobsen ivaretar eksistensen til Turnékompaniet hvis han kjøper Strandgata 23. Så regner vi med at kommunen nå sørger for et salg. Prisen er halvert siden forrige forsøk på å selge i 2005. Byplanmyndighetene bør også legge til rette for fornuftig hotelldrift i huset. Slik kan en historisk bygning sikres videre liv.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat