23. okt
ØL-SERVERING?: Bør ikke idrettsorganisasjonene nettopp vise at idrett og alkohol ikke hører sammen, spør HA.
 
Ølskjenking på idrettsarenaer
HA MENER Det kan bli en ny runde med alkoholdebatt hvis Storhamar ishockey søker om skjenkebevilling i forbindelse med sine hjemmekamper.

Publisert: 26.apr.2016 04:00
Oppdatert: 26.apr.2016 06:48

Det er ikke første gang. Tidligere Storhamar-leder Erik Kristiansen ville allerede i 1999 at klubben skulle åpne egen pub. Han kalte det «gammeldags» å ha et forbud mot alkohol på idrettsarrangementer. Siden har klubben flere ganger sondert muligheten for salg av alkohol i forbindelse med kampene.

Vi kan forstå at Storhamar ønsker å knytte salg av alkohol til kampene sine. Det kan bidra til å gjøre det mer attraktivt å gå på kamp, og det vil også gi økte inntekter. På den annen side finnes det i dag svært få arenaer i samfunnet hvor alkohol ikke er tilgjengelig. Bør ikke idrettsorganisasjonene nettopp vise at idrett og alkohol ikke hører sammen?

Det spesielle i dagens situasjon er at Storhamar Ishockey ledes av den profilerte avholdsmannen og KrF-politikeren Geir Byberg. Han sier til Hamar Arbeiderblad at han ikke vil engasjere seg i denne saken. Vi har lyst til å snu problemstillingen, og spørre Byberg om det ikke er nettopp i saker som denne at han bør kjempe for sitt avholdssyn.

Kan han som KrF-politiker abdisere i en debatt som handler om en av partiets hjertesaker? Kommunen har et ansvar for å legge til rette for arenaer uten alkohol for å inkludere dem som har en sårbarhet for alkohol, sa Byberg da søknaden om skjenking i Ankerskogen velværeanlegg ble debattert. Det kan også gjelde ishockeykamper.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke