buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
OPTIMISTISKE LEDERE: Magne Nordgård (til venstre) og Karl Olav Nordengen. FOTO: Fredrik Olastuen
 
Optimisme preger 2017
HA MENER 

Publisert: 01.jan.2017 17:06
Oppdatert: 01.jan.2017 17:11

Noen ganger kan det være lurt å la politikerne få en pause og i stedet lytte til signalene fra næringslivet. Det er ute i bedriftene arbeidsplassene kommer, eller eventuelt forsvinner. Arbeidslivet er kanskje den viktigste indikatoren på om en region opplever vekst eller tilbakegang. Og er det de framtidsrettede sektorene som vokser, eller er det fortidas bransjer som sikrer at folk har arbeid og blir boende på Hedmarken?

Den årlige nyttårssamtalen til Hamar Arbeiderblad blir i dette perspektivet et friskt pust av optimisme. Karl Olav Nordengen som er regiondirektør for Evry Innlandet, et av Nordens største IT-selskap, og Magne Nordgård som er medeier i nystartede The Assessment Company, forteller om hvordan Innlandet oppleves som en region som er i støtet.

De snakker om økonomisk vekst. Om kunnskapsrike unge mennesker som søker seg hit og er overrasket over hvor mye som skjer. Fort deg å selge leiligheten din og flytt hjem igjen før det blir for dyrt her! Det er oppfordringen fra næringslivslederne til hedmarkinger som har måttet flytte til Oslo for å få spennende framtidsrettede jobber, og som nå teller på knappene om de skal sette kursen hjemover.

De to er mer opptatt av å få Intercity-utbyggingen og dobbeltsporet til Innlandet og få bygd det store sykehuset for Innlandet, enn hvilken trase jernbanen skal følge gjennom Hamar, eller hvor sykehuset skal lokaliseres. Kanskje signaler som er verd å ta med seg for mange av våre politikere som har lett for å gå i skyttergravene og kanskje bidrar til å stanse beslutninger som kan gi økt vekst for Innlandet.

Optimismen fra de to næringslivslederne er viktig å ta med seg inn i 2017. Folk snakker litt annerledes, folk snakker positivt om Innlandet, sier Magne Nordgård. Det gir seg ikke i 2017. La oss håpe han har rett i at det fortsetter. Det fordrer blant annet at vi blir flinkere til å ro i samme båt i det nye året, og ikke bruker tiden til intern krangel og skittkasting.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat