buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
b
 
Over og ut for RenoNorden
HA MENER I januar i år overtok RenoNorden søppelhåndteringen på Hedmarken. Det har vært ni måneder med kaos.

Publisert: 19.sep.2017 14:10
Oppdatert: 19.sep.2017 14:23

I januar i år overtok RenoNorden søppelhåndteringen på Hedmarken. Det har vært ni måneder med kaos. Først og fremst fordi selskapet ikke var godt nok forberedt, og dermed lenge slet med å oppfylle oppdraget. Søppelet fløt over i mange områder.

Les også: Her kan du lese om kriseplanen som eierne og Sirkula har planlagt de siste månedene

Der etter har det stormet rundt selskapets behandling av sine ansatte. Ulovlig bruk av overtid i stor stil førte til slutt til at Arbeidstilsynet gikk til politianmeldelse. Usikkerheten økte ytterligere da det i løpet av sommeren kom meldinger om at RenoNorden slet med dårlig økonomi. Ikke overraskende har man nå kastet kortene.

Det må kunne kalles en skandale. Dessverre er den ikke enestående. I Oslo opplevde kommunen nøyaktig det samme hendelsesforløpet. Veireno maktet ikke å tømme søppel i Oslo i henhold til kontrakten, og gikk til slutt konkurs.

Når RenoNorden nå kaster kortene ser vi med all mulig tydelighet at lave priser ikke alltid er det beste. Noen aktører vinner anbud fordi de baserer tilbudet sitt på rovdrift på de ansatte, og dårlige tjenester for innbyggerne. Sirkula var ikke godt nok forberedt da RenoNorden overtok, og gjorde ikke gode nok undersøkelser for å finne ut hva som var galt da problemene meldte seg.

Fire ordførere med politisk rødfarge har hatt eieransvar for at søppelhåndteringen ble utført på en måte som medførte politianmeldelse fra Arbeidstilsynet. Sett utenfra ser det ut som eierne kunne tatt en mer aktiv rolle når det var tydelig at reglene i arbeidslivet som skal ivareta de ansatte ikke ble overholdt. Det er samtidig ingen enkel sak å heve en kontrakt. Men hvilke krav var stilt i kontrakten?

Les også: Arbeidstilsynet vil granske RenoNorden

Med konkursen har det kontraktsrettslige løst seg selv. Og i den situasjonen vi er i nå ser vi at Sirkula heldigvis er godt forberedt. Konkursen kommer ikke som noen overraskelse. Alle aktørene som tapte forrige anbudsrunde er klare til å overta. Eierne må forsikre seg om at en ny renovatør har til hensikt å følge lovverket.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat