buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
ETTERLYST: Natasha og Erik Myra Olsen fra Stange er siktet av politiet og befinner seg på rømmen i Polen. De får massiv støtte for det de har gjort på Facebook.
 
På flukt fra barnevernet
HA MENER Den mye omtalte barnevernssaken i Stange har utviklet seg til en tragedie. To unge foreldre rømte 4. juni fra et barne – og familiesenter med sine et halvt år gamle tvillinger. De oppholder seg nå i Polen, og er siktet etter straffeloven for å unndra tvillingene omsorg. 23. juni gjorde fylkesnemnda ifølge politiet vedtak om varig omsorgsovertakelse for barna.

Publisert: 16.jul.2016 04:00
Oppdatert: 16.jul.2016 08:41

Barnevernssaken i Stange har fått mye omtale i media. Det har blant annet vært lagt stor vekt på at barnemoren ble tillagt en diagnose som psykisk utviklingshemmet som måtte trekkes tilbake. En slik feil fratar barnevernet troverdighet i saken. Det er ikke vanskelig å finne saker hvor det norske barnevernet begår feil. Noen ganger store feil.

Les også: Kommer ikke hjem uten å få foreldreretten

Men det er likevel et fornuftig utgangspunkt at saker som handler om omsorgsovertakelser sjelden bør framstilles som beskrivelser i svart-hvitt. Mange av reaksjonene i etterkant er preget av en ensidighet som vi ikke tror noen er tjent med. Fylkesnemndas vedtak om varig omsorgsovertakelse er ikke gjort av barnevernet alene. Det indikerer at saken har for mange nyanser til at den utelukkende kan framstilles som et ensidig overtramp mot to unge foreldre.

Vi har forståelse for at det unge paret vil kjempe til siste slutt for foreldreretten til sine barn. Ved feilaktig å bruke diagnosen psykisk utviklingshemmet om barnemoren, må man regne med at foreldrenes tillit til det offentlige er sterkt svekket. Men en flukt fra norsk politi vil uansett ikke føre fram. Slike desperate handlinger svekker i stedet parets sak, og løser ikke tvillingenes omsorgssituasjon. Vi spør oss hvordan parets advokat kan støtte en innsamlingsaksjon som bidrar til at de forblir på flukt, og dermed begår et alvorlig lovbrudd.

Spørsmålet om retten til omsorg løses ikke ved å flykte. Den saken må uansett behandles i det norske rettssystemet. Vedtak i fylkesnemnda kan ankes og eventuelt prøves for domstolene slik at all informasjon om bakgrunnen for beslutningen kan vurderes. Bare slik kan omsorgsretten vinnes tilbake.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat