23. okt
Morten Aspeli.
 
Partikulturen skal bli bedre
HA MENER Hamar Arbeiderparti vil gjøre en jobb med å forbedre partikulturen.

Publisert: 03.jul.2017 12:50
Oppdatert: 03.jul.2017 12:54

Det kom fram etter at tidligere ordfører Morten Aspeli i et intervju her i avisen sa han opplevde at partiet var splittet. Han pekte særlig på jernbanesaken, og forsøket på å kaste sittende leder Thomas Langeland Jørgensen.

Nå hører det med til historien at Aspeli brøt med partivedtaket i den svært betente jernbanedebatten. Vi synes reaksjonene på dette var i overkant sterke, når det allerede var åpnet for fristilling av kommunestyregruppa. På den annen side ble Aspeli over natta hyllet nærmest som et stort politisk forbilde i de miljøene som ønsker en østlig trase. Det sved nok hos mange.

Vi tror det er en nyttig prosess Hamar Ap igangsetter her. I utvalget sitter Sylvia Brustad og tidligere direktør for Norsk Tipping Thorbjørn Almlid. Det er en stor fordel at det kommer inn personer med tillit og bred politisk erfaring, og som samtidig kan betrakte partiet litt fra utsiden.

Etter vårt syn bør blikket nå rettes framover. Avgjørelsen om jernbanetrasé ligger uansett nå hos regjeringen. I stedet bør utvalget forsøke å forene arbeidet med å forbedre partikulturen med å rekruttere en ordførerkandidat som kan presentere det politiske budskapet på en tillitvekkende måte. Ap starter arbeidet mer enn to år før kommunevalget. Det gir rom for å ha gode prosesser og stille forberedt når valgkampen nærmer seg.

Det viktigste er likevel å ha tydelige politiske mål for Hamar. Det trengs et politisk program som kan favne hele partiet, og inspirere velgerne. De klare politiske sakene var fraværende hos alle partiene ved forrige kommunevalg. Kanskje var det den utfordrende kommuneøkonomien som bidro til dette. Men Hamar er nå i en rivende utvikling. «Innlandets urbane hjerte» er kommunens vedtatte visjon. Men hvordan kommer man dit? Hvordan vil Ap at kommunen skal utvikle seg for å ivareta og styrke det som får folk til å flytte hit og trives her? I all enkelhet er det dette Hamar Ap må besvare i form av konkret politikk.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke