buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
Max Hermansen.
FOTO: NTB Scanpix.
 
Pegida vil marsjere
HA MENER Den ytterliggående høyresiden prøver igjen å bygge opp en bevegelse som har bred folkelig støtte.

Publisert: 04.mai.2015 04:00
Oppdatert: 04.mai.2015 06:31

Max Hermansen har over lengre tid forsøkt å etablere Pegida i Norge, som en spydspiss i sin kamp mot islam og muslimer. I dag har den tidligere skolelæreren varslet en demonstrasjon gjennom gågata i Hamar.

Til Hamar Arbeiderblad opplyser Hermansen at det så langt ikke har vært mulig å få en lokal representant på talerlista. Det er forståelig. Det muslimhatet som Pegida og Hermansen representerer, har liten grobunn her. Hermansen sier i klartekst at integreringen av muslimer er feilslått, og at muslimer flest ikke har jobb og i stedet utøver kriminalitet. Han har brukt enda sterkere ord på sosiale medier, noe som førte til at han ikke lenger kunne undervise i Oslo-skolen.

Debatten om integrering forsøples av påstandene til folkene i Pegida. Den bygger i liten grad på fakta, men forsøker i stedet å nøre opp under fremmedfrykten. Det er en farlig argumentasjon hvis den får fotfeste. Vi har i historiens løp sett hva som kan skje når hudfarge og etnisk opprinnelse får avgjøre hvilke rettigheter du har som menneske.

Det er umulig ikke å la tankene gå tilbake til Arne Myrdal og Folkebevegelsen mot innvandring. I Brumunddal forsøkte han å vinne folket, og skapte i stedet en folkebevegelse mot seg selv. La oss håpe at Max Hermansen får den samme erfaringen når han prøver å marsjere i gatene i kveld.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat