buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
FOTO: TROND LILLEBO.
 
Pendlerne skal straffes
HA MENER Regjeringen gjør det vanskeligere for pendlerne.

Publisert: 03.nov.2015 04:00
Oppdatert: 03.nov.2015 07:14

Det er i dag skattefradrag for pendlere, basert på den avstanden de har mellom arbeid og hjem. I statsbudsjettet foreslår regjeringen å heve bunnfradraget fra 16.000 kroner til 22.000 kroner. Det innebærer at over 100.000 pendlere mister pendlerfradraget.

En målrettet skatteskjerpelse, er karakteristikken Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum gir regjeringens forslag. Det synes vi er en presis beskrivelse. Når regjeringen så målrettet går etter pendlerne, bør det være en god begrunnelse for det.

Vi merker oss at den nye Nav-direktøren Sigrun Vågeng i helgen gikk ut i Dagens Næringsliv med en oppfordring til de arbeidsledige om å være villige til å flytte på seg for å få jobb eller dagpenger. Arbeidsminister Robert Eriksson sier i en kommentar at han er glad for at den nye Nav-direktøren på denne måten følger opp regjeringens signaler. Da synes vi det er underlig at regjeringen samtidig forsøker å svekke økonomien til alle de som faktisk er villige til å reise langt for å ha en jobb.

I et land hvor sentraliseringen i de store byene skaper store utfordringer både når det gjelder boligbygging og samferdsel, burde regjeringen bruk de virkemidlene som fins for å stimulere til økt mobilitet og pendling. Dessverre ser vi at statsbudsjettet trekker i motsatt retning. De som er villige til å reise langt for å komme på jobben skal straffes økonomisk. Vi vil oppfordre regjeringen til å tenke seg om en gang til.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat