buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
 
Pengene går til barn og unge
HA MENER 

Publisert: 18.nov.2014 04:00
Oppdatert: 18.nov.2014 07:08

Det er et offensivt budsjett Ringsaker-rådmann Jørn Strand har lagt fram for 2015. Ungdomsprofilen går som en rød tråd i budsjettforslaget. Først og fremst satses det på mer undervisning på skolene. Flere timer i engelsk og matematikk skal løfte kunnskapsnivået. En økning i timetallet på barneskolen skal gjøre Ringsaker kjent som en skolekommune.

I tillegg skal det bygges ungdomskafé og skatepark i Brumunddal for 4,5 millioner kroner. Ungdomskafeen erstatter den nåværende fritidsklubben. Trialtilbudet reetableres, og det foreslås bevilget mer penger til skolehelsetjenesten. Et godt ungdomsmiljø får klar prioritet.Vi synes en så tydelig satsing på barn og unge er lovende for Ringsaker. Kommunen har i mange år ligget under landsgjennomsnittet for utdanningsnivå. Dette tar det tid å snu. Budsjettprofilen gjør at kommunen blir mer attraktiv for barnefamiliene. Når vi ser vi budsjettforslaget i sammenheng med de store investeringene i skolebygg og svømmehaller, er det ingen tvil om at dette er et virkelig stort grep.Hvem må betale? Eiendomsskatten økes igjen. De kommunale enhetene får dessuten et kutt i driftsbudsjettene sine etter ostehøvelmetoden. Så langt vet vi ikke om dette får konsekvenser som vil være smertelige for svake grupper. Men vi tror det er viktig at budsjettet har større ambisjoner enn å holde driften gående. Dette budsjettet viser vilje til å satse på framtida, som er barn og ungdom.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat