buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
STOPPET: Først var Jonas Gahr Støre enig, så sa han stopp.
FOTO: NTB Scanpix.
 
Pinlig u-sving for Ap-lederen
HA MENER Heldigvis hadde de vett til å snu. Julegaven Stortinget hadde tenkt å bevilge seg selv tålte ikke offentlighetens lys mer enn et døgn.

Publisert: 14.des.2016 12:01
Oppdatert: 14.des.2016 12:07

I det opprinnelige vedtaket bevilget stortingspolitikerne seg et ekstra år med etterlønn. Mens dagens ordning gir dem full lønn i 12 måneder, stemte flertallet for at denne ordningen skulle forlenges til to år.

Det var Arbeiderpartiet, Frp, Venstre, Sp og KrF som banket endringen gjennom, til tross for motstand fra Høyre og SV. Vi er overrasket over at det ikke på et tidligere tidspunkt sank inn hvordan dette ville framstå hos velgerne. 600.000 kroner i to år for ikke å sitte på Stortinget er en raus ordning. Det er slike vedtak som gir inntrykk av at politikerne er hevet over folket.

LES OGSÅ: Det blir feil

LES OGSÅ: - Det er umusikalsk

Ap-leder Jonas Gahr Støre uttrykte bekymring for representanter som har en spesialisert yrkesfunksjon, som har sittet på Stortinget noen år, og som så må tilbake til arbeidslivet i 60-årene. Det er en bekymring vi deler. Men hvor mange vanlige arbeidstakere i denne alderen har ikke opplevd nettopp en situasjon hvor det ikke lenger er bruk for dem? Det er tankevekkende at Støres omsorg utelukkende omfatter hans kolleger på Stortinget. Ryggmargsrefleksen fanget ikke opp at også vanlige lønnsmottakere rammes av endringer i arbeidslivet. For dem venter ikke et ekstra år med full lønn. Det er pinlig at Høyre måtte fortelle ham dette.

Stortingspolitikere skal ha ordninger som ikke gjør det til risikosport å være folkevalgt. Men ordningene må ikke skape et inntrykk av at det er særlig lukrativt å skaffe seg en politisk karriere. Det finnes eksempler på politikere som har slitt med veien tilbake til arbeidslivet. Men vi ser også at posisjonen som folkevalgt byr på muligheter til å profilere seg og komme inn i andre typer jobber. Med årene har mange politikere fått meget godt betalte jobber i PR-bransjen, grunnet sitt politiske nettverk. Det er lenge siden det var folk med en vanlig yrkesbakgrunn som utgjorde hovedtyngden på Stortinget. Kanskje er det noe av grunnen til at vi fikk det pinlige etterlønnsvedtaket.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat