buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
LOKALISERING: PolitimesterTormod Bakke håper å unngå en lokaliseringsdebatt. Det ønsker også HA.
FOTO: TROND LILLEBO.
 
Politiet trenger bedre ledelse
HA MENER Omsider skal regjeringen legge fram den omdiskuterte politireformen.

Publisert: 17.feb.2015 04:00
Oppdatert: 17.feb.2015 06:51

I morgen får vi blant annet svaret på hvor mange politidistrikter Norge skal ha. VG meldte i går at antallet skal mer enn halveres, når regjeringen foreslår å gå fra dagens 27 til 12 politidistrikter. Det er likevel atskillig flere enn seks, som har vært det mest drastiske forslaget.

Målet med reformen er å forbedre politiets arbeid, og ikke minst sørge for at politiet får en bedre ledelse. Reformen skal gi mer tilstedeværelse på døgnbasis, politiet skal oppklare flere straffesaker og saksbehandlingstiden skal reduseres.

Kritikerne av reformen frykter at når politidistriktene blir færre og større, vil politiet forsvinne helt ut av Utkant-Norge. Det vil i enda større grad enn i dag bli byene som opplever politiets fysiske tilstedeværelse.

Vi tror kompleksiteten i politiets arbeid gjør det nødvendig med færre politidistrikter. 27 ledere betyr at det er vanskelig å prioritere tydelig både lederstil og innretting på politiets arbeid. Vi trenger et mer slagkraftig politi, som har kompetanse til å håndtere stadig mer avansert kriminalitet. 12 distrikter betyr at vi fortsatt har et politi som ikke utelukkende er konsentrert om de aller største byene.

Vi er mer tvilende til om politiet med denne reformen løser de store utfordringene som er knyttet til ledelseskulturen i politiet. Gjørv-kommisjonen pekte på dette som et sentralt oppfølgingspunkt i rapporten etter 22. juli. Siden har vi hatt flere saker hvor politiet ikke har vist det lederskapet vi forventer. Senest i forbindelse med Monika-saken, hvor politimesteren i Hordaland omsider har trukket seg. Riktignok bare midlertidig.

En omorganisering gir ikke nødvendigvis bedre ledere, bare færre. Så gjenstår det å se hvordan politiet i Innlandet skal organiseres. Hedmark og Oppland er to fylker som hører naturlig sammen i den nye modellen.

I likhet med politimester i Hedmark, Tormod Bakke, håper vi at vi unngår en utmattende lokaliseringskamp. Vi har et par fra før av.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat