buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
UENIGE: (F.v.) Bente Elin Lilleøkseth, Per Gunnar Sveen, Thomas Langeland Jørgensen, Anne Karin Torp Adolfsen, Nils A. Røhne er for Hovedsykehuset, Ingvar Midthun (T.h.) og Elverum Ap er imot.
Foto: Marte Nyløkken Helseth
 
Etterlyser sterkere politisk lederskap
HA MENER Hamar Høyres helomvending i spørsmålet om storsykehus for Innlandet har gitt nytt liv i sykehusdebatten.

Publisert: 10.aug.2015 04:00
Oppdatert: 10.aug.2015 07:07

Det er i seg selv positivt, siden dette.er en av de viktigste sakene for både Hedmark og Oppland. Paradoksalt nok kan det hende at Knut Fangbergets (H) snuoperasjon kan fungere son en vitaminsprøyte for planene om et storsykehus.

Ledelsen i Sykehus Innlandet har som en følge av den politiske debatten sagt at utredningsprosessen skal framskyndes. Det er i seg selv positivt. Kan vi raskere få de svarene som trengs for å gjøre politiske vedtak, vil det gi mindre spillerom for de politiske kretskampene. Styreleder i Helse Sør-Øst, Per Anders Oksum lover at Innlandet ikke har sakket akterut i kampen om bevilgningene. Hvis vi kan ha tillit til dette, bør det også være mulig å komme videre i lokaliseringsprosessen.

Hamar Arbeiderblads gjennomgang av sykehussaken viser samtidig at planene om et felles sykehus for Innlandet er utfordrende for politikerne. Løten-ordfører Bente Elin Lilleøkseth (Ap) peker på at det ikke er nok å planlegge for byggestart 2022. Kommunepolitikerne må levere gode helsetjenester også i dag. Oppland Ap har i sitt vedtak om ja til storsykehus, tydelig betonet at sykehusene i Lillehammer, Gjøvik og Reinsvoll må opprettholdes. Vi kan ikke vente at hver enkelt ordfører skal tenne håpet om storsykehuset, samtidig som innbyggerne spør seg om helsetilbudet deres er i ferd med å forsvinne.

Vi etterlyser et sterkere politisk lederskap hos dem som vil ha storsykehuset. Fylkeslederne i Høyre og Arbeiderpartiet i begge fylker er nøkkelpersoner for å skape både framdrift og tillit. Det blir for enkelt å avfeie Hamar Høyres utspill som valgflesk, slik leder i Hedmark Ap, Per-Gunnar Sveen gjør. I stedet kunne Sveen og hans partifelle i Oppland, Frode Jahren levert en felles, forpliktende uttalelse om storsykehusets betydning. Det ville ikke bare gitt større politisk tyngde til sykehusprosjektet, men også gitt muligheten til å vende debatten til egen fordel.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat