buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
OMSTRIDT: Olemic Thomessen.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 
President uten bred støtte
HA MENER 

Publisert: 09.okt.2017 08:05
Oppdatert: 09.okt.2017 08:36

Høyre valgte å overse de sterke oppfordringene om å finne en annen kandidat til det viktige vervet som stortingspresident. Omstridte Olemic Thommesen (H) ble gjenvalgt med 88 stemmer. Hans motkandidat Eva Kristin Hansen (Ap) fikk 80 stemmer. Vi har dermed fått en president som splitter Stortinget, noe som er uheldig for landets nasjonalforsamling.

Vi synes det er underlig at Høyres ledelse på denne måten velger å ignorere de tydelige signalene fra opposisjonen. Olemic Thommesens fire år som stortingspresident har vært preget av støy og kritikk. For det første var det misnøye med hans håndtering av rehabiliteringen og ombyggingen av Prinsens gate 26. Det er omtalt som et prosjekt som ble 25 ganger dyrere enn planlagt, noe som ikke er god reklame for styringsevnen til våre folkevalgte.

Dessuten fikk Thommesen kraftig kritikk for å ha forsøkt å påvirke og begrense arbeidet til Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité i forbindelse med arbeidet med kontrollen av de hemmelige tjenestene. Så kraftig har kritikken vært at det ble stilt spørsmål ved om Olemic Thommesen ville overleve valgperioden som president. Nå er han gjenvalgt for en ny periode.

Vi synes Høyre her burde vist en helt annen lydhørhet. Stortingspresidentens rolle er å være samlende. Også Høyre-ledelsen må ta inn over seg at Olemic Thommesen ikke oppfyller det kravet. Stemmegivningen dokumenterer dette med all mulig tydelighet.

-Jeg tror ikke det er min person som er angrepet, sa Thommesen ifølge Aftenposten etter at han ble gjenvalgt. Det er et urovekkende utsagn fordi det forteller at den gjenvalgte presidenten ikke kan ha tatt inn over seg kritikken som er rettet mot ham. Den er nemlig i høyeste grad rettet mot Olemic Thommesen som person. Lite tyder dermed på at han vil endre sin omstridte arbeidsform. Uten støtte fra nesten halve Stortinget har Olemic Thommesen en lang vei å gå for å vise at han er verdig vervet som i konstitusjonell sammenheng er rangert som nummer to etter Kongen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat