buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
 
Prisverdig, lokal satsing
HA MENER 

0
Publisert: 01.jul.2015 04:00
Oppdatert: 01.jul.2015 04:00

I dag kommer statsminister Erna Solberg til Elverum for å være med på den offisielle åpningen av legemiddelfabrikken Curida. I lokalene der Takeda Nycomed er i ferd med å avvikle, starter altså et nytt selskap – ikke minst takket være stort engasjement og dugnadsinnsats fra de ansatte, som med dette får ny arbeidsgiver.

Siv Ekeberg Søbakken og Anne Randi Skramstad fra Løten har begge sentrale roller i det spleiselaget som gjør overtakelsen og det lille industrieventyret mulig. I likhet med 105 av de andre ansatte har de gått inn med aksjekapital på eiersiden, og de to har i tillegg stillinger i den nye ledelsen. Dermed har de foreløpig sikret 50 lokale arbeidsplasser, ti av dem besatt av folk fra Hedmarken.

Den nye næringsetableringen viser at det er verdt å kjempe for et godt arbeidsmiljø og for de viktige arbeidsplassene i den 40 år gamle hjørnesteinsbedriften i lokalmiljøet. I stedet for å sitte stille og se på at jobbene forsvant, klarte man å mobilisere. Det er en unik styrke og stor ressurs for en ny bedrift å ha så engasjerte og motiverte arbeidstakere. Både Sparebanken Hedmark og Innovasjon Norge har også vært involvert for å få til reetableringen, og sentralt står tidligere banksjef i DnB Hamar, Finn Andersen. Hamarsingen, som egentlig pensjonerte seg, ble for to år siden engasjert som leder for prosjektet med å skaffe nytt liv i lokalene etter Takeda Nycomed. I dag er han blant annet styresekretær for selskapet bak den nye legemiddelproduksjonen. Det er imponerende når Andersen anslår at ansatte og medeiere har jobbet hele 6.000 dugnadstimer bare siden i fjor sommer, for å få Curida på beina.

Regjeringen snakker mye og varmt om at de ønsker å legge til rette for utviklingen av og bedre vilkårene for små og mellomstore bedrifter her i landet. I tillegg er legemiddelindustrien en stor internasjonal bransje med mye penger i omløp. Med andre ord er det et eksempel til etterfølgelse statsministeren kommer for å besøke i dag. Vi gratulerer Elverum, som langt på veg har lykkes med å beholde arbeidsplasser, og ikke minst kunnskapen knyttet til dem, som hang i en tynn tråd da Takeda Nycomed måtte takke for seg.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat