buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
BILFRITT: Slik, eller Strandgate uten biler på lørdager?
 
Prøv ut bilfri Strandgate
HA MENER Skal Strandgata i Hamar være bilfri på lørdager?

Publisert: 19.mai.2017 11:37
Oppdatert: 19.mai.2017 14:16

Om dette har det brutt ut heftig politisk debatt. Mens ordfører Einar Busterud (BBL) synes det kan være en god idé å prøve ut, er våre lokale tillitsvalgte i Fremskrittspartiet i harnisk.

Både leder for Hamar Frp Erling Behrens og stortingsrepresentant Tor Andre Johnsen (Frp) har reagert negativt. Skal man ha folk i sentrum må man også ha biler, mener Johnsen. Han peker også på at Hamar allerede har en gågate, som mangler liv. Den bør revitaliseres i stedet for å innføre en til.

Det er de vellykkede erfaringene med bilfri Strandgata under de store loppemarkedene som har frembrakt ideen om en permanent stenging for biler på lørdager. Vi kan vanskelig se at dette representerer noen alvorlig inngripen i livene til folk flest. Dersom det fører til flere folk i sentrum er det bare positivt. I motsatt fall kan ordningen raskt avvikles.

Vi har heller ikke så mye sans for Johnsens påstand om at det må være biler i sentrum for å trekke mennesker dit. Erfaringene fra mange andre byer peker i motsatt retning. Man skaper levende sentrum for mennesker ved å stenge biltrafikken ute, og henvise bilene til parkeringshus rundt byen. Miljøhensyn bør definitivt veie tyngre enn behovet for å kjøre bil gjennom Strandgata.

Derimot har Tor Andre Johnsen et poeng når det gjelder Hamars behov for enda en gågate. Torggata er nå effektivt stengt, og det er ikke gitt at den blir mer befolket om Strandgata blir bilfri. Når det skal tas beslutninger om å gjøre flere gater til gågater er det en fordel om det skjer basert på en større plan, og ikke bare en spontan idé.

Slike beslutninger blir best hvis vi ser hele sentrum under ett, og ikke bare tenker på det som skjer langs mjøskanten. En langsiktig og helhetlig sentrumsplan som tar opp i seg det som finnes av gode erfaringer er det Hamar trenger. Men i mellomtiden gjør det ingen ting om vi eksperimenterer litt med bilfri Strandgata på lørdager.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat