buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
 
Provoserer fagbevegelsen
HA MENER 

Publisert: 11.des.2014 07:01
Oppdatert: 11.des.2014 07:05

Arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) er på offensiven om dagen. I forrige uke varslet han endringer som gir arbeidsgiverne rett til å gjøre midlertidige ansettelser, så lenge de ikke har lengre varighet enn 12 måneder. I tillegg vil regjeringen heve aldersgrensa for retten til å være i arbeid til 72 år. Det siste er et tiltak for å få eldre arbeidstakere til å stå lengre i jobb.

I går åpnet han for ordninger som innebærer mer søndagsarbeid og mer overtid. Han vil frata fagforeningene retten til kollektivt søksmål når det er mistanke om ulovlig innleie av arbeidskraft. Og han vil sette til side de sentrale organisasjonenes rett til å overprøve avtaler som er inngått lokalt.Ingen bør bli overrasket over arbeidsministerens forslag. Før valget ble Frp og Høyre anklaget gjentatte ganger for å ville føre en politikk som angriper rettighetene til de fagorganiserte. Nå innfrir de sine valgløfter. Statsminister Erna Solberg (H) har derfor helt rett når hun sier at det er dette det norske folk stemte for ved siste valg. Dette var valgløftene som ga borgerlig regjeringsmakt.Så er spørsmålet om velgerne liker det de ser, når valgløftene blir realiteter i dagliglivet. Regjeringen lovte endringer i skatteprofilen, og velgerne har svart med rungende misnøye. Vi er ikke sikre på at halvannen million arbeidstakere vil juble over de forslagene regjeringen nå legger på bordet. Det ligger an til kraftige sammenstøt med fagbevegelsen i tida som kommer.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat