buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
Ole Martin Mortvedt - redaktør i Politiforum - på jobb i forbindelse med åpningen av den nye operasjonssentralen i Hamar.
FOTO: Trond Lillebo
 
Redaktørens adgangskort
HA MENER Etter 16 år med rett til å komme og gå som han vil, ble redaktøren i Politiforum fratatt adgangskortet sitt til Hamar politistasjon.

Publisert: 03.apr.2017 18:06
Oppdatert: 03.apr.2017 18:32

Ole Martin Mortvedt har permisjon fra politiet for å lage Politiforum. Han er også kjent som en skarp kritiker av Politidirektoratet, og har brukt Politiforum til å stille en rekke kritiske spørsmål mot den pågående politireformen.

Les saken som denne lederen tar utgangspunkt i her

Politiets Fellesforbund misliker at Politiforums redaktør er fratatt adgangskortet sitt, og peker på at Mortvedt er å anse som frikjøpt tillitsvalgt. Da bør han ha adgang til arbeidsplassen. Samtidig påpeker politimester Johan Brekke at Politiforum redigeres etter redaktørplakaten, og at han ønsker lik behandling av alle medier.

Skal politiledelsen behandle Mortvedt som tillitsvalgt? Det gjør det vanskeligere å argumentere for at Politiforum redigeres etter redaktørplakaten. Kan redaktøren i Politiforum også skrive kritisk om ledelsen i Politiets Fellesforbund hvis han først og fremst er tillitsvalgt? Vi tror det i det minste blir krevende å skulle kombinere disse to rollene.

Vi kan heller ikke se at det skulle være nødvendig for Politiforum å ha kontor på politihuset i Hamar for å kunne drive kritisk journalistikk. De færreste journalister og redaktører kan forvente fri adgang til miljøene de dekker, enten det er innenfor sport, politikk eller andre fagområder. Derfor tror vi både redaktør Mortvedt og Politiets Fellesforbund gjør klokt i å innrette seg etter prinsippet om at alle medier skal behandles tilnærmet likt.

En annen sak er at vi synes inndragningen kommer på et tidspunkt som svekker begrunnelsen til politimester Brekke. I seksten år har Politiforums redaktør kunnet bruke sitt adgangskort. Det er påfallende at politiledelsen finner det nødvendig å innskjerpe reglene akkurat på det tidspunktet hvor Politiforum framstår som en tydelig kritiker av den største reformen politiet har gjennomført på mange år. Timingen gir god næring til spekulasjonene om at inndragningen av adgangskortet først og fremst skjer fordi en uredd redaktør har våget å utfordre ledelsen i norsk politi.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat