22. okt
 
Regjering uten vinnersaker
HA MENER 

Publisert: 28.jan.2015 04:00
Oppdatert: 28.jan.2015 06:53

I dag er det to timer politisk streik over hele landet. Fagbevegelsen tar et kraftig oppgjør med regjeringens forslag til endringer i Arbeidsmiljøloven. Borte er Høyres valgkampprofil som et parti for folk flest. En konflikt med LO og YS kan nok H/Frp-regjeringen likevel leve med. Verre er det at forholdet til samarbeidspartnerne KrF og Venstre knirker. Ifølge Aftenposten ønsker flere fylkesledere i KrF at justisminister Anders Anundsen (Frp) skal gå av etter at det ble avdekket at asylbarn er sendt ut av landet, til tross for asylavtalen mellom de borgerlige samarbeidspartiene.

Anundsen har flere problemsaker. Omorganiseringen av politiet er en. Brutte løfter om utsendelsen av Mulla Krekar en annen. I tillegg sliter regjeringen med sitt siste utspill. Salg av statsbedrifter har ikke slått an i befolkningen. Kampanjen «Nei til salg av Norge» har i stedet fått vind i seilene. Det gamle slagordet fra EEC-kampen har plutselig blitt allemannseie. Nå vender Høyres stortingsgruppe tommelen ned for salg av Kongsberg Våpenfabrikk. Det lukter allerede nederlag av det som skulle være en vinnersak for en borgerlig regjering.Velgerne sa ja til en borgerlig regjering da de gikk til valg. Det er mer usikkert om de egentlig ønsket seg denne regjeringens politikk. Statsminister Erna Solberg (H) sliter med å finne de sakene som skal bringe regjeringen på offensiven. Arbeiderpartiet har bitt seg fast på meningsmålingene på rundt 40 prosent. Kommunevalget kan bli en real nedtur for regjeringen hvis den ikke skaper mer begeistring hos velgerne.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke