buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
 
Religion mot kvinnekamp
HA MENER I går markerte demonstrasjonstogene rundt om i landet at kvinnekampen på ingen måte er over.

Publisert: 09.mar.2015 04:00
Oppdatert: 09.mar.2015 11:23

Parolene 8. mars viser at det er langt igjen til vi lever i en verden hvor kjønnene er likestilt. Kvinner er fortsatt underrepresentert i samfunnets lederposisjoner, utsettes for seksualisert vold og er fratatt retten til abort i store deler av verden.

Blant mange kvinnekrav velger vi å stoppe opp ved budskapet til Shabana Rehman Gaarder. I en kronikk i Aftenposten i går oppfordret hun menn med minoritetsbakgrunn til å bidra til en ny feministisk vår. Etter 20 år som skribent og samfunnsdebattant i Norge, opplevde Shabana Rehman Gaarder nylig å bli utsatt for kraftig sexistisk trakassering på sosiale medier av innvandrermenn.

Gaarder viser til Mukesh Singh, en av mennene som ble dømt for voldtekt og drap mot en indisk jente som ble overfalt på en buss. I et intervju med BBC kaller Singh drapet for «en ulykke». Jenta var ute sent, hun var kledd i upassende klær, hun var sammen med en mann hun ikke var gift med. Det var med andre ord hennes ansvar. Offeret har skylden mener mannen som deltok i en gjengvoldtekt. Dessverre er det også i Norge slik at vi har lett for å så tvil om historien til kvinner når de forteller om en voldtekt.

La det ikke være noen tvil: Etnisk norske menn står bak både voldtekt og drap av kvinner her i landet. Men Shabana Rehman Gaarder kommer likevel med en spesiell oppfordring til immigrantmenn. De tør å stå fram med sine utilslørte angrep på kvinner fordi de er mange. De dekker seg bak gammeldagse religiøse holdninger, som gir dem lov til å nekte kvinner retten til å bestemme over sin egen kropp og sin egen seksualitet. Kjønnslemlestelse og tvangsekteskap skjer fortsatt i betydelig omfang.

Kan moderne menn med minoritetsbakgrunn bidra til å skape andre holdninger til kvinner, kan vi med slike menn i spissen få en feministisk vår? Shabana Rehman Gaarder håper og tror. Det er en oppfordring verdig kvinnedagen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat