buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
UTEN LENSMANN?: Lensmann Terje Krogstad og de andre ansatte på kontoret kan hende må flytte på seg.
 
Ringsaker kan bli uten politi
HA MENER I dag orienterer ledelsen ved Innlandet politidistrikt om konsekvensene av politireformen.

Publisert: 16.sep.2016 04:01
Oppdatert: 16.sep.2016 07:55

Den har for alvor begynt å slå inn i kommunene. Ordfører i Ringsaker, Anita Ihle Steen (Ap), har allerede uttrykt stor bekymring over at ansatte ved lensmannskontoret i Ringsaker flyttes til Hamar. Det er en frykt for at hele lensmannskontoret skal forsvinne når politireformen gjennomføres. Også Stanges ordfører, Nils A. Røhne (Ap), er urolig. Han frykter at nærværet av politi som kjenner sitt lokalsamfunn blir borte når politiet sentraliseres i det nye Innlandet politidistrikt.

Det er en forståelig reaksjon. Ingen liker at politiet ikke lenger er fysisk til stede i kommunen. Lange avstander gir en opplevelse av at politiet ikke er der hvis det oppstår en kritisk situasjon. Og er det en utfordring det nye Innlandet politidistrikt skal få kjenne på, så er det nettopp store avstander.

På den annen side er politireformen vedtatt av et bredt flertall i Stortinget. For mange små politidistrikt gir både svakt lederskap og mindre muligheter til å prioritere polititjenestemennene der de trengs. Organisert kriminalitet, økonomisk kriminalitet og seksualforbrytelser er blant de områdene regjeringen ønsker at politiet skal prioritere høyere. Dette er krevende etterforsking som tilsier mer kompetanse i politiet. En slik kompetanse er det ikke mulig å bygge opp ved hvert enkelt lensmannskontor.

Målet med politireformen er også at administrativt personell skal flyttes tilbake til politioperative oppgaver. Med færre ledere skal politiet få mer fleksibilitet til å styre ressursene der de trengs i øyeblikket. Det blir lett ansvarspulverisering når hvert enkelt lensmannskontor gjør sine egne prioriteringer. Det er i alle fall intensjonen med reformen.

Men de nye politisjefene har en betydelig oppgave når de skal overbevise oss om at det faktisk blir sånn. Vi deler Ringsaker-ordførerens bekymring over at Innlandets mest folkerike kommune kan bli uten lensmannskontor.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat