buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
MÅ SPARE: Styreleder Anne Enger (t.v) og direktør Morten Lang-Ree må bruke sparekniven ut året.
FOTO: CHRISTIAN E. BERGHEIM.
 
Sent ute med sparekniven
HA MENER Etter årets seks første måneder ligger Sykehuset Innlandet (SI) hele 21,5 millioner kroner bak budsjettet for 2016.

0
Publisert: 19.jul.2016 04:00
Oppdatert: 19.jul.2016 07:04

Det er altså brukt over 3,5 millioner kroner for mye hver måned så langt, og styret varslet mandag at det må gjennomføres ytterligere kostnadskutt, hvis de skal ha noe håp om å nå målet om 50 millioner i overskudd når året er omme.

Ved starten av året ble det startet tiltak for å spare 18 millioner kroner. I april ble det nødvendig å øke innsparelsene med ytterligere 13 millioner, og nå blir pasientreisene lagt under sparekniven. Sykehuset Innlandet sier de taper store penger på frakt av pasienter, og vil at flere skal bruke kollektivtransport og privatbil. Særlig bidrar taxi-rekvisisjoner fra fastleger og fysioterapeuter til et foreløpig overforbruk på 17 millioner.

Her er det åpenbart behov for bedre kommunikasjon mellom rekvirerende leger og sykehuset. Selvfølgelig har ikke alle pasienter behov for drosje både til og fra undersøkelse eller behandling. Det bør kunne strammes inn og spares, så man i stedet kan bruke penger på mer effektive transportløsninger som felles helseekspress. Imidlertid må man ikke glemme distriktsaspektet, SIs store nedslagsfelt og at det mange steder er svært mangelfullt kollektivtilbud. Det er ikke bare enkelt å komme seg fra Åsbygda til sykehuset på Elverum, eller fra Espa til behandling på Lillehammer. For pasienten har det selvfølgelig også stor betydning hva slags diagnose man har og hva slags behandling man skal gjennom. Vi håper sykehuset bevarer både skjønn og menneskelighet i disse økonomiske avveiningene.

Og ytterligere innsparing må åpenbart konkretiseres raskt. Styreleder Anne Enger peker da også på behovet for en felles virkelighetsoppfatning av alvoret i situasjonen. Hun sier i dagens HA at manglende økonomisk kontroll går direkte ut over muligheten for helt nødvendige investeringer i 2017. Det ekstraordinære møtet mandag vedtok å sette i verk selektiv tilsetting og/eller innkjøpsstopp. Samtidig kreves det innsparingstiltak knyttet til stabsstøtte, kurs og reiser for ansatte. Det er minst like viktig som å redusere pasientenes tilbud.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat