buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
FOTO: Trond Lillebo
 
Sexbilder til domstolen
HA MENER Enda en gutt fra Ringsaker er nå tiltalt for å ha delt sexbilder på Facebook. Bildet viser seksuell omgang mellom to andre ungdommer.

Publisert: 12.jul.2017 17:50
Oppdatert: 13.jul.2017 07:10

Flere andre saker er under opprulling etter at politiet fikk inn fire anmeldelser der nakenbilder eller seksualiserte bilder spres fritt på sosiale medier.

Politiet i Ringsaker gjør en prisverdig jobb når disse sakene nå tas til domstolene. I vår digitaliserte verden er spredning av innhold blitt noe vi alle kan gjøre raskt og med den største letthet. I mange ungdomsmiljøer er det stor uvitenhet om hvordan slik spredning av nakenbiler og seksualiserte bilder rammer de som er filmet eller avbildet.

De mister for alltid kontrollen over bilder hvor de er filmet i det som er en av de mest intime situasjonene man kan befinne seg i. I mange tenåringsmiljøer er det manglende forståelse for hvor dramatisk dette oppleves.

Nettopp derfor er det viktig at politiet tar disse sakene alvorlig, og bruker dem til å trekke tydelige grenser. Politiet i Ringsaker har åpenbart forstått betydningen av å agere. I vinter gjennomførte lensmann Terje Krogstad en rundtur på samtlige av kommunens ungdomsskoler for å snakke om dette alvorlige temaet. Nå tar man tak i anmeldelsene, etterforsker dem og tar dem til retten.

Også for dem som ulovlig deler filmer og bilder kan konsekvensene være store. I mange yrker kreves det plettfri vandel. Vil man inn i politiet, forsvaret, jobbe innenfor idretten eller omsorgsyrker vil den totale tankeløshet som utvises kunne koste dyrt. USA-studier er det også bare å glemme hvis man får slike saker på rullebladet.

Digitaliseringen spiller en stadig større rolle i livene våre. Sosiale medier har gitt oss nye muligheter til å utøve psykisk vold med stor rekkevidde. På samme måte utøves det seksuelle krenkelser som vi ser i sakene som nå kommer for retten. Politier har en viktig jobb i å vise oss hvor grensene går.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat