buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
FOTO: JENS ERIK JENSRUD.
 
Sirahuset må bevares
HA MENER Det såkalte Sirahuset er foreslått nedlagt.

Publisert: 28.mai.2014 04:00
Oppdatert: 28.mai.2014 06:42

Huset er et kommunalt tilbud til psykisk syke mennesker, som ikke klarer å leve det vi andre definerer som et vanlig liv. Komme seg ut av leiligheten sin, gå i butikken, møte andre mennesker; dette er store utfordringer for mange av brukerne av Sirahuset. De aller fleste har opphold på Sannerud bak seg, og er varig uføretrygdet. Sirahuset er et klassisk lavterskeltilbud til mennesker som er utskrevet fra psykiatriske institusjoner etter lange behandlingsopphold. Det handler om å gi dem noe å gå til, som kan gjøre livet litt lettere å leve.

Rådmannen foreslår nedleggelse av Sirahuset for å spare 2,2 millioner kroner. Vi forutsetter at forslaget er seriøst ment, og ikke et internt budsjettspill hvor Sirahuset brukes som en brikke for å øke budsjettrammene. Noe slikt ville være forkastelig og uverdig overfor til dels syke mennesker, som nå opplever stor usikkerhet fordi de frykter at tilbudet kan forsvinne.

Det er naturlig at rådmannen må se på alle budsjettposter for å få et budsjett i balanse. Heller ikke helsesektoren kan unntas en slik vurdering. Det er også åpenbart at Sirahuset har en høy prislapp. Det er et tilbud til få mennesker, sett opp mot bevilgningens størrelse.

Likevel tror vi det vil være et stort feilgrep å legge ned Sirahuset. Mennesker med psykiske problemer vil fort forsvinne inn i sine boliger hvor de blir sittende alene. Dermed usynliggjør vi det behovet som finnes. De dukker gjerne opp igjen i avisoverskriftene, når vi sjokkeres over høye selvmordstall innenfor psykiatrien. Det er avgjørelser som nedleggelse av Sirahuset som kan føre til at mennesker som allerede sliter tungt, blir sykere og tar sitt eget liv.

For noen kan Sirahuset bety at det over tid brukes mindre ressurser på kostbare behandlingsopphold på psykiatriske institusjoner. Det bør også telle med i det store regnskapet, selv om det ikke salderer rådmannens budsjett.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat