buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
TRANGT: Hoberg skole fra 1976.
FOTO: Henning Holter Christensen
 
Skolekrisen i Ottestad
HA MENER 

Publisert: 02.jun.2017 22:05
Oppdatert: 02.jun.2017 22:23

Det er plasskrise for barneskolene i Ottestad. Elevtallet vokser kraftig, og ved skolestart til høsten vil det ikke være plass til forsvarlig drift av det første trinnet. Men det er en akutt krise som burde vært helt unødvendig.

Ottestad har to store barneskoler, omtrent på samme størrelse. Hoberg skole ble bygd i 1976, og var inntil for noen år siden den klart største. Arstad skole, med over 100 års historie bak seg, var omtrent halvparten så stor. Samtidig som Arstad skole ble kraftig bygd ut for å kunne ta dobbelt så mange elever, og for å tjene som en buffer for forventet elevtallsøkning, ble kretsgrensen mellom de to skolene fjernet, slik at begge skolers kapasitet kunne nyttes på like fot. Nå er altså kapasiteten igjen sprengt.

Stange kommunestyre vedtok onsdag å leie brakker fra og med skolestart til høsten for å skaffe godkjent plass for 1. trinn og for SFO på Hoberg skole. Da kommunen bygde nye lokaler for skolens nabo, Holmlund barnehage, for endel år siden, ble de tidligere barnehagelokalene tatt i bruk som base for 1. trinn. Men med kun 44 garderobeplasser som i sin tid var beregnet for barnehagebarn, er det ingen mulighet til å få plass til høstens 54 nybegynnere. Det er også meldt om store årskull i de kommende årene.

Kommunestyrets vedtak om krisetiltak for barneskolene i Ottestad burde strengt tatt vært fullstendig unødvendig. Det er nå flere år siden det ble vedtatt en kommunedelplan for Ottestad. Gjennomgangstonen i denne planen var vekst, og hvordan en skal håndtere denne veksten. Det ble i stor grad lagt vekt på tilrettelegging for barn og ungdom og barnefamilier. De siste årene har veksten i hovedsak kommet i Sandvika, med Nedre Tømte som det største området. Nå står snart Åkershagan for tur. Dette er altså planer for vekst i folketall og barnetall som har vært kjent i årevis, uten at det er tatt grep for å komme utviklingen i møte. Påbygg på den ene eller begge dagens skoler er mulige alternativer. En ny skole på Åkershagan et annet. Men planlegging tar tid. Denne tida har altså Stange kommune allerede brukt opp.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat