22. okt
 
Sliter med rekrutteringen
HA MENER 

0
Publisert: 30.okt.2015 07:55
Oppdatert: 30.okt.2015 07:55

Middelaldrende menn dominerer fortsatt i lokal- og fylkespolitikken. Onsdag fortalte HA at ni av ni gruppeledere i Hedmark fylkesting er menn. I Ringsaker kommunestyre, som teller 41 representanter, er gjennomsnittsalderen 50,1 år. Det er foruroligende.

De politiske partiene har en formidabel oppgave de neste fire årene med å få fram kvinner og med å rekruttere unge mennesker inn i politikken. I Ringsaker er det i ferd med på bli et demokratisk problem at gjennomsnittsalderen på folkevalgte i tradisjonsrike partier som Ap, Høyre, Sp og KrF er over 50 år.

Det begynner å flere tiår siden AUF og Unge Høyre sørget for god rekruttering til politikken i Ringsaker. I dag er partienes ungdomsorganisasjoner dessverre for lite aktive i den lokalpolitiske debatten. Gunn Jorunn Sørum (24) er den yngste politikeren i Ringsaker. Sp-representanten er ikke hentet fra Senterungdommen, men fra Norges Bygdeungdomslag. I denne organisasjonen drives det et bredt samfunnsorientert arbeid.

I mangel på oppslutning om de tradisjonelle partipolitiske ungdomsorganisasjonene bør moderpartiene i større grad lete etter å rekruttere samfunnsengasjerte unge mennesker fra frivillige ungdomsorganisasjoner. Dersom det ikke tas grep om rekrutteringen vil en reduksjon av størrelsen på kommunestyret i Ringsaker ganske snart tvinge seg fram.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke