buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
 
Sluttstrek for Ringsaklista?
HA MENER 

Publisert: 17.sep.2014 04:00
Oppdatert: 08.okt.2014 08:34

Vi skal ikke strø salt i såret til Ole Berg og de andre som står bak Ringsaklista. Gårsdagens partibarometer må ha vært et tungt slag for bygdelista i Ringsaker. Å falle fra 8,4 prosent ved siste valg til 0,4 prosent på Sentios meningsmåling for september i år er nesten ikke til å fatte. Trøsten får være at det som kjent er feilmarginer ved slike partibarometre. Til syvende og sist er det velgerne som avgjør.

Vi tror likevel Ole Berg ikke bør undervurdere det signalet velgerne gir. Uavhengige lister har gjerne begrenset varighet, og målingen er i hvert fall en indikasjon på at Ringsaklista nå kan stå i fare for å forsvinne. Selvsagt er det mulig å argumentere med at bygdelister har en tendens til å gjøre det bedre ved valg enn på meningsmålinger, men noen statistisk lovmessighet i dette er det ikke.

Målingen kommer kort tid etter at Ole Berg og Ringsaklista har kritisert ledelsen i Ringsaker kommune og Ap-ordfører Anita Ihle Steen i kraftige ordelag. Det er den manglende distriktsprofilen som har fått Ole Berg til å ta et oppgjør med rådmann Jørn Strand og ordføreren. Ifølge representanten for Ringsaklista brukes for det mye penger på kulturfestivaler og byutvikling i Brumunddal og Moelv. Bygdelista mener i wstedet ressursene må komme utkantene mer til gode.

Meningsmålingen kan tyde på at velgerne ikke er enige med Ole Berg. Utviklingen av et vitalt sentrum for Ringsaker er like viktig her som i andre kommuner i Norge. Partibarometeret viser også at Arbeiderpartiet får en oppslutning på over 50 prosent, og det i en periode hvor kommunestyrets flertall har økt den upopulære eiendomsskatten.

I tillegg skal vi ikke underslå at Ringsaklista har vunnet en del av sine viktigste kampsaker. Det er bygd nye skoler i Nes, Gaupen og Brøttum og kommer ny skole i Moelv. Kanskje går lufta ut av Ringsaklista fordi det ikke er mer å kjempe for?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat