buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
FOTO: Christian Bergheim.
 
Smiso-styret må trekke seg
HA MENER 

Publisert: 06.des.2016 18:55
Oppdatert: 06.des.2016 19:06

Støttesenter mot incest og seksuelle overgrep (Smiso) får fortsette sitt viktige arbeid. Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) droppet kravet om tilbakebetaling av 612.000 kroner i statlig tilskudd. Konkurstrusselen har hengt over senteret siden det ble kjent at Smiso-ledelsen hadde brukt statlige midler til en sluttavtale for en tidligere daglig leder.

I går feiret ansatte og brukere i Smiso-lokalene med kake. Det har vært en krevende tid med stor uvisshet. Men når feiringen er over er det viktig at Smiso-styret tar innover seg den krystallklare beskjeden som følger vedtaket fra Bufdir.

Det påpekes at styrets handlemåter har medført risiko for at senteret må avvikles, og at den økonomiske situasjonen er betydelig svekket. Staten krever at vertskommunen og Smiso-ledelsen vurderer styrets sammensetning og kompetanse. Dette er sterk kritikk av styrets arbeid. Formannskapet i Stange kommune har kommet til samme konklusjon.

Hamar Arbeiderblad har avdekket graverende økonomiske forhold i Smiso gjennom flere år. Som Bufdir påpeker kunne mangelen på styring ført til konkurs. Derfor er det med bekymring vi registrerer at styreleder Thorleif Sørhol Nielsen ikke helt fanger signalene. Styrelederen opplever ikke vedtaket som et krav om avgang fra hele eller deler av styret. Både av hensyn til staten og Smisos omdømme må styret stille sine plasser til disposisjon.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat