buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
 
Snikbevæpning av politiet
HA MENER 

Publisert: 29.nov.2014 04:00
Oppdatert: 01.des.2014 07:40

Den islamske staten (IS) har fått innflytelse på norsk politikk. Vi har over tid blitt kjent med dette regimet som benytter seg av metoder som overgår det meste vi tidligere har sett av brutal voldsutøvelse. En talsmann for IS har på generelt grunnlag oppfordret til drap på «alle allierte av USA», og kommet med en liste over redskaper som mulige terrorister kan benytte seg av når angrepene gjennomføres.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har derfor hevet trusselnivået i Norge. Dette har fått politidirektøren til å be om generell bevæpning, noe justisminister Anders Anundsen (Frp) har etterkommet.Vi frykter at dette er et skritt i retning av generell bevæpning av politiet. Justisdepartementet vil neppe være uvillige til å forlenge perioden hvor det hersker unntakstilstand, all den tid justisministeren tilhører et parti som har bevæpning av norsk politi som et politisk mål. Det er heller ikke vanskelig å hevde at terrortrusselen fortsatt eksisterer, når uttalelser som vi har sett fra IS danner grunnlaget for PSTs vurderinger. Denne gangen har vi nemlig ikke å gjøre med spesifiserte personer som man frykter planlegger konkrete anslag mot Norge.Vi synes det er uheldig hvis ulne trusler fra IS skal være faktoren som gjør at norsk politi blir permanent bevæpnet. Tall fra andre land, som for eksempel Sverige, viser at når politiet får våpen går det flere liv. Også politifolks liv. Bevæpning bør være et resultat av en grundig debatt, og avgjort av et politisk flertall på Stortinget. Ikke ved en midlertidig bevæpning som stadig forlenges.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat