buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
HOVEDKONTOR: Helse Sør-Øst har formelt sett hovedkontor i Statens Hus i Hamar.
FOTO: FRANK BRANDSÅS
 
Snikflytting av Helse Sør-Øst
HA MENER 

Publisert: 08.feb.2018 17:28
Oppdatert: 08.feb.2018 18:27

Hvor ligger egentlig hovedkontoret til Helse Sør-Øst? Formelt er det ingen tvil om at det statlige helseforetaket skal være plassert i Hamar. Distriktspolitiske hensyn er bakgrunnen for at det ikke skal ligge i Oslo. Men Østlendingen har avdekket at helsegiganten bruker sju millioner kroner på kontorplass i hovedstaden. Det gir grunn til å spørre om den reelle plasseringen ikke er i Hamar, men i Oslo.

Leder for Senterpartiet, Trygve Slagsvold Vedum har utfordret helseminister Bent Høie (H) på hva som er den faktiske plasseringen av hovedkontoret til Helse Sør-Øst. Svaret er avslørende. 71 ansatte arbeider i Hamar og 70 har kontor i Oslo. Fem av åtte ledere har kontor i Oslo, mens bare to har tilholdssted i Hamar.

Som Vedum påpeker overfor Hamar Arbeiderblad betyr dette at 70 statlige arbeidsplasser som burde ligget i Hamar nå er plassert i Oslo. Dette er viktige kompetansearbeidsplasser som Hamar virkelig trenger, mens Oslo knapt vil merke fraværet av dem. Det er altså all grunn til å spørre hvorfor vedtaket fra 2007 om plassering av hovedkontoret i Hamar på denne måten undergraves i det stille.

Sp-lederen har valgt å ta spørsmålet opp i Stortinget. Vi forventer at helseminister Høie lover å følge opp intensjonen med å legge arbeidsplassene utenfor Oslo. Hamar er bare halvannen times togreise unna. Det er ikke akseptabelt at administrasjonen i Helse Sør-Øst på denne måten uthuler distriktspolitikken og undergraver Stortingets vedtak.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat