buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
INNTOK HAMAR: Odins soldater inntok Hamar natt til søndag.
FOTO: NTB Scanpix.
 
Soldater vi ikke trenger
HA MENER Odins soldater patruljerte Hamars gater i helga. Det var neppe mange som registrerte de 7–8 mennene som marsjerte med sine glinsende svarte jakker, påklistret navnet «Soldiers of Odin».

Publisert: 23.feb.2016 04:00
Oppdatert: 23.feb.2016 06:44

Den nye «hæren» har marsjert i flere andre byer, med det formål å hjelpe politiet med å ivareta trygghetsfølelsen hos innbyggerne. Nå var turen kommet til Hamar.

Skulle vi ta intensjonen til Odins soldater på alvor, må vi spørre om de bidrar til trygghet eller utrygghet. Har de virkelig et genuint ønske om å være «politiets øyne og ører»som de selv uttrykker det, er det vel bedre å iføre seg den gule vesten til Natteravnene?

Men Odins soldater har nok helt andre intensjoner. Navnet indikerer en beundring for den norrøne mytologien, slik andre grupperinger på den ekstreme høyresiden har vist før dem. Odins soldater beskriver seg selv som innvandringskritiske. Derfor tror vi nok de fleste vil kjenne utrygghet når det er disse uniformerte mennene som ønsker å skape trygghet i norske gater.

Odins soldater skal ikke gis for mye oppmerksomhet. Til det er de for få. Likevel synes vi det er grunn til en viss bekymring når vi ser framveksten av slike grupperinger. Den nye flyktningsituasjonen har allerede gitt innvandringskritiske Frp betydelig vind i seilene på meningsmålingene. Grupper som Odins soldater forsøker å flyte på en stemningsbølge. Vi har alle et ansvar for ikke å gi dem den plassen de ønsker i samfunnet.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat