22. okt
KONTROLL: Signalene fra Sirkula-ledelsen er klar. De hevder nå å ha kontroll på søppeltrøbbelet.
FOTO: TROND LILLEBO.
 
Søppeltrøbbel kan være over
HA MENER Er søppelsituasjonen på Hedmarken under kontroll?

Publisert: 06.mar.2017 11:50
Oppdatert: 06.mar.2017 11:59

Signalene fra Sirkula-ledelsen er i alle fall positive. Det meldes om færre steder hvor søppel ikke er hentet, og forrige uke var antall klager helt nede i under en prosent. Det står i sterk kontrast til situasjonen i slutten av januar, da det kom over 200 klager hver dag. Det er ikke akseptabelt når man har ansvaret for all søppelhenting i de fire kommunene i Hamar-regionen.

Kritikken mot RenoNorden har vært sterk. Selskapet hadde en svært dårlig start. Sjåførene var ikke godt nok kjent med rutene sine, og etter hvert har RenoNorden også måttet innrømme brudd på arbeidsmiljøloven. Nå er det satt inn flere folk på bilene. Var driften underbemannet fra start, for å holde kostnadene nede? Mye kan tyde på det, når vi ser de positive endringene som følger av at det er satt inn en hjelpemann på flere av rutene i tillegg til mer avlastning når antall timer blir for høyt.

Det har kommet krav om å avslutte avtalen med RenoNorden. Mange har fryktet situasjonen i Oslo, hvor det private selskapet aldri fikk kontroll. Nå ser det ut som det ikke ender slik på Hedmarken. Det er det all grunn til å være fornøyd med. Etablering av et rent kommunalt foretak ville være en uhyre krevende jobb.

Fortsatt venter vi på rapporten fra Arbeidstilsynet. Den vil fortelle om RenoNorden må gjøre større endringer i driften. Vi tror uansett man gjør klokt i å opprettholde en høyere bemanning, selv om det kanskje reduserer eiernes overskudd.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke