22. okt
 
Sp og opprøret i NRK
HA MENER 

Publisert: 31.jan.2015 04:00
Oppdatert: 09.feb.2015 07:42

Det er fullt opprør blant de ansatte ved distriktskontoret til NRK Hedmark og Oppland. Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen fikk ikke tilslutning fra Stortinget for den lisensøkningen han ønsket seg. Nå må det kuttes i budsjettene. Dette rammer NRK Hedmark og Oppland, hvor 11 redaksjonelle årsverk forsvinner. Redaksjonsklubbens leder Anne Næsheim er forbannet, og sier hun ikke lenger har tillit til distriktsdirektør Grete Gynnild Johnsen.

Klubblederens reaksjon er forståelig. Det er hennes jobb å slåss for arbeidsplassene, og det er ingen tvil om at Innlandet rammes hardt i kuttplanen. Vi er mer tvilende til de politiske utspillene som har kommet i kjølvannet av nedbemanningen.Senterpartiets leder Trygve Magnus Slagsvold Vedum valgte å ta saken opp i Stortinget. Hans parlamentariske leder Marit Arnstad mener NRK-styret burde behandlet kuttplanen. Det er ikke politikernes jobb å detaljstyre ressursene til NRK. Det vet nok både Vedum og Arnstad godt. Dette smaker av politisk frieri ved inngangen til kommunevalgkampen. Vi synes denne saken er uegnet som valgflesk. NRK-kuttene kan synes som en god distriktspolitisk sak å kaste seg på. Men det er på Stortinget rammene for NRK legges. Der ble saken avgjort i statsbudsjettet.Vi er opptatt av å beholde et sterkt NRK. Det er viktig for vårt samfunn å ha en allmennkringkaster som leverer innhold av høy kvalitet til alle grupper i befolkningen. Derfor forsvarer vi også NRK-lisensen, fordi den har stor betydning for NRKs posisjon. Men verken NRK-sjefen eller NRK-ansatte kan regne med kontinuerlige lisensøkninger i årene som kommer. Også NRK må ta de tunge takene det er å prioritere ressursene enda bedre enn de gjør i dag. Når de ansatte ved NRK Hedmark og Oppland er rystet over at hver femte medarbeider må gå, bør man ta en kikk på de øvrige mediehusene i regionen. Samtlige har vært gjennom nedbemanningsrunder de siste årene som er langt tøffere enn det NRK nå får kjenne. Også NRK må regne med at det blir hardere kamp om ressursene i framtida.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke