buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
ILLUSTRASJON: Jernbaneverket.
 
Staten må rydde opp selv
HA MENER Jernbaneverket opprettholder sine klare innsigelser mot alle andre traséalternativer enn de vestlige.

Publisert: 21.nov.2016 23:27
Oppdatert: 23.nov.2016 07:54

Det var ingen overraskelse. Overraskelsen var at Jernbaneverket ber Hamar kommune vurdere om Riksantikvaren har rett til å komme med innsigelse mot Korridor vest. Riksantikvaren har som kjent innsigelse mot Korridor vest både med og uten kulvert.

Denne innsigelsen kom uventet på alle som har vært involvert i Intercity-prosessen. Det har ikke kommet noen antydninger om at Riksantikvaren ville legge ned innsigelse, til tross for at direktoratet har vært med i høringsprosessen.

Vi kan derfor forstå at det reises tvil om Riksantikvaren har oppfylt kravene til medvirkningsprosessen, som tilsier at man skal signalisere uenigheter så tidlig som mulig. Skal prosessene ha nødvendig tempo bør staten klare å fange opp ulike meninger om planprosessen så tidlig som mulig. Når det gjelder dobbeltsporet til Hamar har Riksantikvaren og Jernbaneverket åpenbart ikke kommunisert.

Men vi synes Jernbaneverket henvender seg til feil instans når Hamar kommune oppfordres til å avvise Riksantikvarens innsigelse. Jernbaneverket bør vite, og er nok også smertelig klar over, at minst halvparten av representantene i kommunestyret ønsker seg Korridor øst. Da er det mildt sagt umusikalsk å forvente at Hamar kommune skal avvise en innsigelse som gir et ørlite håp om at stasjonen til slutt vil ende ved Vikingskipet. I denne saken må staten rydde opp selv.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat