23. okt
Kristian Tonning Riise.
FOTO: TROND LILLEBO.
 
Stemmen fra Ilseng
HA MENER 

0
Publisert: 23.mai.2014 04:00
Oppdatert: 23.mai.2014 07:04

Kristian Tonning Riise fra Ilseng blir leder i Unge Høyre. Valget skjer på landsmøtet 22. juni, men det er ingen tvil om at 25-åringen fra Hedmarken blir leder for ungdommene i det største regjeringspartiet. Han er nemlig den eneste kandidaten, fremmet av en enstemmig valgkomité.

Det er ingen stor overraskelse at organisasjonen peker på Kristian Tonning Riise når etterfølgeren til Paul Joakim Sandøy skal velges. Til tross for sin unge alder har Tonning Riise allerede opparbeidet seg en bred politisk erfaring, og er i øyeblikket engasjert på alle de tre forvaltningsnivåene, i Stange kommune, i Hedmark fylkesting og gjennom arbeid sentralt. I Stange var han opposisjonens ordførerkandidat ved siste valg, og han er gruppeleder for det største opposisjonspartiet i dag. Han sitter i fylkestinget og var leder i Hedmark Unge Høyre mellom 2008 og 2010.

Rikspolitisk er han 2. vararepresentant til Stortinget, og har sittet i sentralstyret i Unge Høyre de to siste årene. De to årene før var han organisasjonens informasjonsrådgiver. Valgkomiteen trekker spesielt fram at Riise gjennom sin tid i Unge Høyre har vist seg å være en tydelig ideologisk stemme som ikke har vært redd for å ta upopulære debatter. Da tenker komiteen utvilsomt på hans standpunkt om å legalisere cannabis.

Et ikke uviktig poeng med valget av Riise som Unge Høyre-leder, er at det fører til at vårt distrikt nå får med et medlem, en stemme, i sentralstyret i det største regjeringspartiet. Det har vært tynt med lokal deltakelse der Høyres politikk blir utformet de tre siste årene. I så måte var regjeringsdannelsen i fjor høst også et tilbakeslag for Hedmark og Innlandet. Vi er selvsagt klar over at Kristian Tonning Riise vil møte i de innerste maktsirklene som representant for ungdomsorganisasjonen. Men med den innsikten han har gjennom mange år med politisk arbeid her lokalt, bør han ha mye å bidra med også når denne regionens interesser står på dagsordenen eller roper etter å komme dit. Det er all grunn til å ha forventninger til ham på dette området.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke