buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
FOTO: Mikkel Torpen Hokstad
 
Sterkt signal - eller valgflesk?
HA MENER Det ble folksomt på Skibladnerbrygga da statsminister Erna Solberg og kommunalminister Jan Tore Sanner, sammen med landbruksminister Jon Georg Dale, tok en togstopp i Hamar fredag.

Publisert: 11.aug.2017 15:38
Oppdatert: 14.aug.2017 19:30

 Da Solberg gjorde det klart at de «er positive til øst» spratt champagnekorkene hos øst-tilhengerne, oppildnet av at statsministeren sa det er «viktig å lytte til hva politikerne i byen mener, og de vil ha et dobbeltspor i øst».

Det er det klareste signalet som er kommet til nå om at kommunalministeren lander på øst-traseen og det kan bli vanskelig for regjeringen å løpe fra dette senere. Det trykket kommunestyret i Hamar har øvet på sentrale rikspolitikere ser altså ut til å ha virket. Det er positivt. Og blir det øst, betyr det en fullstendig frigjøring av strandsonen. Det er i tråd med både kommunestyrets vedtak og de siste meningsmålingene i befolkningen. Hamar er blitt lyttet til.

Likevel kan det hende at feiringen kommer for tidlig. Den største nyheten som kom fredag, er egentlig at avgjørelsen er utsatt til jul. Det betyr at kommunalminister Sanner ikke bruker muligheten til å gi Hamar sitt foretrukne øst-alternativ mens Høyre fortsatt sitter med regjeringsmakten. Hadde Sanner gjort det, hadde det vært en reell støtte til kommunestyrets flertall. Nå kan jernbanesaken i stedet - hvis det blir et regjeringsskifte etter valget - ende hos en kommunalminister fra Senterpartiet. Det skal også sies at et vedtak heller ikke er verdt noe før det faktisk bevilges penger til dobbeltsporet. Seieren for Hamar er altså ikke vunnet ved valget av trasé alene, men kan innkasseres først idet pengene til dobbeltspor forbi Hamar er satt av i Nasjonal transportplan.

Vi vil ikke avvise utspillet fra statsministeren som rent valgflesk, for signalet fra statsminister Solberg vil nok bli registrert i de etatene som skal uttale seg, inkludert Bane Nor. Men først og fremst smaker fredagens utsagn av et behov for å redde valgkampen for Høyre på Hamar, samtidig som regjeringen åpenbart ikke har lyst til å ta en endelig avgjørelse.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat