buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
 
Størrelsen på skoleklassene
HA MENER 

Publisert: 29.apr.2014 04:00
Oppdatert: 29.apr.2014 04:00

Mens det i noen kommuner på Hedmarken ikke er flere enn 10 elever per lærer i en skoleklasse, har en lærer i de tettest befolkete kommunene ansvaret for å undervise klasser med opp til 22 elever. Dette er betydelige forskjeller, som selvsagt gjør at kravene til den enkelte lærer blir ulike. Opplevelsen for den enkelte elev i en klasse på Espa skole blir en helt annen enn den blir ved Ajer ungdomsskole i Hamar.

Lederen for Foreldreutvalget for grunnopplæringen, (FUG), Elisabeth S. Gundersen sier til Hamar Arbeiderblad at foreldrenes krav er en grense på 15 elever per lærer. Hun begrunner dette med at det blir vanskeligere å gi tilpasset opplæring i større klasser. Det er selvsagt ikke vanskelig å være enig med lederen i FUG i dette. En lærer vil ha mer tid til hver enkelt elev i en klasse hvor det bare er 10 elever. Dermed vil kanskje særlig de svakeste elevene få mer oppmerksomhet.

Likevel tror vi kriteriene for hva som skaper en god læringssituasjon, er langt mer sammensatt enn som så. Grunnskolesjefen i Hamar, Anne-Grete Melby peker på at det er andre forhold som har større betydning for skoleresultatene. Foreldrenes utdanningsnivå og bakgrunn teller mye. Det samme gjør lærernes kompetanse.

Vi tror disse to faktorene er svært viktige. Barn som vokser opp i hjem hvor de omgis av samtaler og diskusjon om samfunnsspørsmål, leser bøker og deltar i utviklende fritidsaktiviteter, vil på en helt annen måte være rustet til skolehverdagen enn barn fra ressurssvake hjem. Hvilken innstilling man har til skolen betyr mye. Det finnes også lærere som ødelegger sine elevers læreinteresse med dårlig undervisning.

Vi skal heller ikke undervurdere den stimulans som ligger i en større skoleklasse. 10 elever kan bli et for lite sosialt miljø, og hemme elevenes utvikling. Vi vil selvsagt ikke har for store skoleklasser, men er ikke overbevist om at grensen går ved 15 elever.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat