buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
Illustrasjon: Ewe Images/Voll arkitekter
 
Svømmetimer hos Buchardt
HA MENER Ikke overraskende går debatten høyt om Arthur Buchardt og skolesvømmingen.

Publisert: 22.nov.2016 17:07
Oppdatert: 23.nov.2016 07:58

Rådmann Jørn Strand foreslår at Ringsaker kommune i stedet for å bygge nye svømmebasseng i Furnes og Brumunddal, skal leie svømmebassenget i Mjøstårnet, Buchardts nye prestisjehotell.

Nær 17 millioner kroner er prislappen for å bruke de to 25-metersbassengene. Rådmannen har ikke gitt politikerne noe alternativ å sammenligne med. Derfor forstår vi at det er skepsis som preger en del av de politiske reaksjonene. For den som er åpen for konspirasjonsteorier, er det lett å forestille seg at dette er takk for sist fra rådmann Jørn Strand siden Buchardt har bygget både hotell, leiligheter og næringsbygg i Brumunddal.

Men det er vanskelig å finne hold for teoriene. Anbudsprosessen rundt svømmebassenget var helt åpen, og flere andre entreprenører deltok i den innledende runden. Bare Buchardt la inn et bud. Derfor velger vi å tro at dette handler om rådmannens frykt for å sitte med vedlikeholdsansvar for enda flere svømmebasseng i kommunen. De grove beregningene Hamar Arbeiderblad har foretatt, i fravær av egne analyser fra kommunen, tilsier at prislappen blir omtrent den samme. Og når det gjelder svømmebasseng er det kanskje bedre å leie enn å eie?

Hvis vi løsriver oss fra tanken på at skolebarn må lære å svømme i kommunalt vann, er dette en avtale som gir kommunen en enklere driftssituasjon. I tillegg får Mjøstårnet en sikker leietaker som garanterer 17 millioner kroner i årlige inntekter. Det er ingen ulempe at kommunen inngår i et samarbeid som også gir vekst for det lokale næringslivet.

Samarbeid mellom offentlige og private aktører har vært en hjertesak for høyresiden i årevis. Derfor er vi overrasket over at det blant annet er fra Fremskrittspartiet skepsisen kommer. Det rådmann Strand forslår her er faktisk god borgerlig politikk. Med mindre det dukker opp andre faktorer i det sparsomme regnestykket, kan det se ut som dette er en god idé.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat