buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
 
Sykehus inn i valgkampen
HA MENER 

Publisert: 13.sep.2014 04:00
Oppdatert: 08.okt.2014 08:36

det er full fyr i sykehusdebatten igjen. Einar Busterud, ordførerkandidat for By-og bygdelista (BBL) i Hamar, har erklært ideen om et storsykehus ved Mjøsbrua som død. I stedet vil han bygge et nytt hovedsykehus for Hedmark på Midtstranda. Årsaken er at Busterud har mistet troen på at Hedmark og Oppland klarer å samle seg om et felles storsykehus for Innlandet.

Busteruds helomvending speiler den negative utviklingen i sykehusprosessen. Hamar Arbeiderblad argumenterte i flere år for et felles storsykehus, ut fra tanken om at å samle mest mulig kompetanse ett sted er det beste for pasientene. Vi konstaterer imidlertid at prosessen har kjørt seg fullstendig fast. Dessverre tror vi de pågående utredningene av ulike alternativer er rene skinndiskusjoner, hvor Oppland til slutt uansett vil sette foten ned. De dype samarbeidsproblemene mellom de to fylkene har også ført til at planen om et innlandsuniversitet har havarert.

De tyngste næringslivsaktørene har signalisert at tålmodigheten med mjøssykehuset er slutt. På et seminar i regi av Vikinglauget viste dessuten byutviklingseksperter hvor viktig det er at et sykehus ikke lokaliseres ut fra politiske og geografiske kompromisser, men legges i tilknytning til den byen som har mulighet til å være regionens motor. Det vil være en viktig driver for å oppnå befolkningsvekst.

Vi tror flere politikere i vår region vil følge etter Einar Busterud. Det er forståelig at Ringsaker-ordfører Anita Ihle Steen (Ap) reagerer sterkt. Mjøssykehuset i Moelv står i fare for å bli avskrevet. Men Hamar-ordfører Morten Aspeli (Ap) uttrykte så sent som i mai i år både bekymring og utålmodighet med sykehusmotstanderne i Oppland. Han etterlyste vilje til framdrift i nabofylket, og pekte på et fylkessykehus i Hamar som alternativ. Utspillet til Busterud er åpenbart rettet inn mot valgkampen. Det eneste gode svaret er et politisk gjennombrudd i Innlandet som gjør at storsykehuset blir et realistisk alternativ.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat