buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
y
 
Sykehuset blir stadig mindre
HA MENER Glideflukten til det foreslåtte mjøssykehuset fortsetter. Siden Anne Enger overtok som styreleder har ledelsen i Sykehuset Innlandet konsekvent snakket ned det som en gang var omtalt som et nytt storsykehus for begge fylkene.

Publisert: 21.mar.2017 18:59
Oppdatert: 21.mar.2017 19:05

 Gradvis har betydningen av de eksisterende sykehusene blitt betonet mer og mer.

Les også: Gjorde opp bak lukkede dører

På møtet med innlandspolitikerne denne uka ble det for første gang satt tall på nedskaleringen. Bare 30 prosent av sykehusbehandlingene skal foregå på det nye innlandssykehuset. Et sykehus med «mindre grad av samling» er den nye terminologien som nå brukes av administrerende direktør Alice Beathe Andersgaard. Desentralisering av behandling har blitt et mål i seg selv.

Konklusjonen er kanskje ikke overraskende. Forrige gang sykehusledelsen ga oss tall, presenterte man signalene fra Helse Sørøst om en mulig bevilgning på åtte milliarder kroner til et nytt hovedsykehus. Alle vet at det er langt unna de 12 milliardene et nytt innlandssykehus har blitt anslått å koste.

Les også: Dagens sykehus vil koste 12 milliarder å oppgradere

Samtidig har de sykehusene vi har i dag et betydelig behov for oppgradering. Hamar sykehus er for eksempel helt nedslitt. 12 milliarder kroner har Norconsult vurdert behovet til i årene fram mot 2040 dersom vi skal fortsette med dagens sykehusstruktur. Og skal 70 prosent av behandlingene utføres ved disse sykehusene, må regningen uansett bli betydelig. Hvordan denne situasjonen skal løses, er det så langt ingen svar på.

De som kan glede seg nå er alle som slåss for at lokalsykehuset deres skal leve videre. Vi er på vei tilbake til status quo. Det er sannsynligvis bekvemt når vi nå står foran en stortingsvalgkamp. Men vi frykter at prisen på lengre sikt er at Innlandet aldri får det hovedsykehuset regionen virkelig trenger. I stedet for å slå seg til ro med en økonomisk ramme som er altfor liten, burde både sykehusledelsen og politikerne slåss for en større bevilgning. Det ser vi dessverre få eller ingen tegn til. Men dette bør bli et viktig politisk krav i den kommende valgkampen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat