buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
ILLUSTRASJONSFOTO: TROND LILLEBO.
 
Sykehusvarsko fra Oppland
HA MENER Fire overleger ved Gjøvik gikk i går ut i Oppland Arbeiderblad med en tydelig advarsel. Hvis ikke politikerne klarer å samle seg om et felles innlandssykehus ved Mjøsbrua blir Gjøvik taperen.

Publisert: 10.des.2015 04:00
Oppdatert: 10.des.2015 06:56

De fire legene spår at det blir bygget et nytt sykehus i Hamar hvis mjøssykehuset ikke får oppslutning. Det vil i så fall bli det nye hovedsykehuset for hele Innlandet.

Utspillet er ment som en oppfordring til politikerne i Oppland om å våkne, og sette kraft bak prosessen for et mjøssykehus. Overlegene peker på at den nylig framlagte helse-og sykehusplanen fra helseministeren gir støtte til sentralisering av funksjoner for å heve kvaliteten ved sykehusene. Dette har også vært hovedargumentasjonen for et nytt hovedsykehus for Innlandet.

Vi har støttet tanken om et mjøssykehus nettopp fordi vi ser behovet for en økt spesialisering. Et moderne medisinsk tilbud blir viktigere og viktigere, og det betyr mer enn den geografiske nærheten til sykehuset. Men dessverre har sykehusprosessene klare likhetstrekk med forsøket på å bygge et innlandsuniversitet. Politikerne i Hedmark og Oppland mangler kraft til å enes.

Det er fordeler ved at sykehuset ikke legges ved mjøsbrua, men i en av byene. Oppbygging av kompetansemiljøer og byutvikling kan gå hånd i hånd og gi den veksten vi ønsker. Når politikerne ikke klarer å bli enige om lokalisering av et sykehus ved mjøsbrua, er innlandshovedstaden Hamar et godt alternativ.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat