buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
UDI med Kjell Johan Korstvedt og Pål Skovli Henriksen til venstre på infomøte i Brumund.
FOTO: Henrik Hornæss
 
Ta godt imot asylbarna
HA MENER Dette er lederen til HA, lørdag 5. desember.

Publisert: 05.des.2015 09:16
Oppdatert: 05.des.2015 13:59

En barnehage er nærmeste nabo til et planlagt asylmottak for 40 enslige mindreårige asylsøkere på Brumund skole. Uønskede hendelser kan oppstå, og hvordan skal man unngå dem? De mest skeptiske har foreslått at det bygges et gjerde mellom asylmottaket og barnehagen, et gjerde så høyt at det ikke er mulig å hoppe over.

Samtidig preges riksnyhetene av to rettssaker. 14 år gamle Neda Ibrahim får ikke komme tilbake til Sandnes hvor hun har bodd i ti år, mens ni år gamle Farida fikk rettens kjennelse for at utvisningen var feilaktig. Hun kan fortsette på Dokka barneskole.

Felles for de to sakene er at de har skapt et stort engasjement i lokalmiljøet. Lærere, rektorer, foreldre og andre har rykket ut med følelsesladede appeller om hvor godt barna har blitt integrert i det norske samfunnet. Som barn flest gjør. Det kan virke som om vi ikke helt forstår at det er nye Neda’er og Farida’er som kommer hit til landet, når vi åpner asylmottak på Brumund skole og andre steder. Det er nye skolekamerater for våre barn, det er gutter og jenter som skal spille på det lokale fotballaget.

De har en annen hudfarge, et annet språk og andre skikker. Men hva får oss til å tro at deres første tanke er å hoppe over gjerdet til barnehagen? Hvilke uønskede handlinger tror vi de vil begå? Tvert imot er det klokt å ta imot dem på best mulig måte. Det gir grunnlaget for god integrering.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat