buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
 
Teater Innlandet til Oslo
HA MENER 

Publisert: 09.apr.2014 04:00
Oppdatert: 09.apr.2014 04:00

Det er ikke ratt hun jubler, teatersjefen ved Teater Innlandet. Janne Langaas eksporterer i år intet mindre enn tre av sine forestillinger til hovedstaden. Øystein Sunde-kavalkaden «Det året det var så bratt» hadde knapt hatt premiere før Oslo Nye meldte sin interesse. Vi er heller ikke overrasket over at den følsomme oppsetningen «Skaff meg en synder» har vakt oppsikt. Og i mai kommer Prøysen-forestillingen «Pingviner i Sahara» på Nationaltheatret. Vi synes det er all grunn til å gratulere Teater Innlandet med disse suksessene.

Riktignok aner vi at det kan kjennes som et tveegget sverd for en teatersjef som har måttet kjempe for å overbevise Oppland om at Teater Innlandet også er deres teater. La oss håpe at ikke omkvedet nå blir at innlandsscenen konsentreres om Oslo og Hamar. Vi velger å tro at man også på opplandssiden ser verdien i at Teater Innlandet blir kjent for godt teater hos Oslo-publikumet.

Det er jo dette som er den viktige effekten av at teater fra Innlandet ender på nasjonale scener. Et større publikum blir kjent med dialekt, kultur, historie og uttrykksformer herfra. Det er mange år siden det var stuerent å gjøre narr av dialekten til Alf Prøysen, men fortsatt er det nok slik at det finnes en nedlatende holdning i Oslo til det som kommer fra Innlandet. Spørsmålet ble da også stilt fra kritikerhold, om Ole Ivars -musikalen egentlig var passende å vise på Nationaltheatret.

Det er flott at Riksteatret nå kan vise sine stykker i kulturhuset i Hamar. Men det er like viktig at vi selv har teater som ønskes på scenen i Oslo. Det åpner kanskje øynene hos Oslo-publikumet for at det er et vitalt kunst- og kulturliv med høy kvalitet også utenfor de norske storbyene. Teater Innlandet har til fulle vist at det er plass og behov for en regional scene, som kan kombinere den nødvendige kassasuksessen som trekker det brede publikum, med eksperimentelt teater for de få spesielt interesserte. Oslo-eksporten er et tydelig bevis på nettopp det.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat