buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
 
Turisme skaper mer turisme
HA MENER LEDER

0
Publisert: 14.sep.2016 04:00
Oppdatert: 14.sep.2016 09:26

Med utviklingen av konseptet og satsingen på de ulike «minutt for minutt»-sendingene har NRK de siste årene langt på veg klart å gjenopprette sin status som samlende for hele nasjonen. Seertallene for både Bergensbanen, Hurtigruta og nå i sommer Skibladner viser at nordmenn flokker seg rundt tv-apparatene og setter stor pris på bilder som viser hvem vi er og hvordan vi har det her i vårt eget land.

En stor del av det vi i HA tirsdag beskrev som «jubelsommer for lokalt reiseliv» kan derfor antakelig tilskrives NRK. Daglige sendinger fra Skibladner førte til at hjuldamperen selv opplevde en passasjervekst på 18 prosent i sommer. Men i tillegg ser også resten av Innlandet og mjøsdistriktet ringvirkningene av å få vist seg fram i solskinn på tv. Økt besøkstall hos Domkirkeodden, i hotellbransjen og på Tangen dyrepark forteller noe om at vi gjerne legger sommerferien til eget land. For det er i all hovedsak nordmenn på innenlandsferie som står for veksten. Utlendinger er det ikke så mange av – foreløpig.

Årsakene til at vi ferierer innenfor landegrensene og oppsøker lokale turistattraksjoner er sammensatt. Mer terrorfrykt og usikkerhet med bestilling av reiser til land med uro fører til at vi velger trygge alternativer. Kronekursen gjør også at det oppleves mer aktuelt å bruke pengene her hjemme. Vi får rett og slett ikke så mye mer for krona ved å reise utenlands.

Og ikke minst handler det om en positiv spiral der stadig flere skryter av og deler gode opplevelser fra norgesferien. Det er mye å se, det er natur, aktiviteter, museer for enhver smak. Og det gjøres en stadig mer gjennomført jobb med å reklamere for det vi har å by på. Reiselivssjef Merethe Sandum vil bruke «Skibladner-effekten» for alt den er verdt. Det bør hun, for «d’er itt’no som kjem ta seg sjøl» – ei heller de tilreisende turistene. Vi, både reiseliv og næringsliv, tar gjerne imot mer besøk fra andre land og viser fram distriktet vårt til utlandet. For markedsføringen av Innlandet må gå langt ut over Norges grenser.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat