buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
 
Tynset tenker nytt
HA MENER 

Publisert: 12.okt.2015 04:00
Oppdatert: 12.okt.2015 04:00

Hvor mange flyktninger skal vi ta imot? Hvor skal vi plassere dem? Hvordan skal vi klare å bosette dem? Dette spørsmålet stiller ordførere seg over hele Norge akkurat nå. De ser også på sine budsjetter, og vet at det krever ressurser å drive bosetting og språkopplæring. Det siste tallet for hvor mange flyktninger Norge skal ta imot var i august fastsatt til 14.000. Alle vet nå at det vil bli langt flere.

Tynset i Hedmark har valgt en annen vei enn mange andre kommuner. I forrige uke vedtok et enstemmig kommunestyre at kommunen skal øke antallet flyktninger fra 20 til 32. Ifølge Aftenposten blir det med familiegjenforeninger 55 nye flyktninger i Tynset.

Men der mange ordførere betrakter flyktningstrømmen som et problem, har Tynset valgt å fokusere på at dette er en unik mulighet til å øke folketallet. I fjor fikk Tynset ifølge Aftenposten en befolkningsvekst på 13 innbyggere. 5562 innbyggere i kommunen betyr at folketallet må økes hvis kommunen skal overleve på lengre sikt.

Nettopp dette er den aller viktigste saken for mange små kommuner i Hedmark. Uansett ordførerens poltiske farge er økning av folketallet nøtta som må knekkes. Utviklingen går bare en vei. Innvandringen er kommet for å bli. Da er det kanskje like greit å ønske den velkommen, framfor å betrakte den som et problem? I så fall må målet være å sørge for at de nye innbyggerne vil bosette seg i kommunen permanent. Flyktningene kan bli det kommunen drømmer om, en ny innbygger.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat