buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
TRENGER SVAR: HA mener det må belyses hvorfor Ankerskogen både opplever for lave inntekter og for høye kostnader.
 
Hamar må finne årsaken til underskuddet i Ankerskogen
HA MENER 

Publisert: 27.okt.2015 04:00
Oppdatert: 27.okt.2015 07:55

Et underskudd i Ankerskogen badeanlegg på 10 millioner kroner er det siste kommunestyret i Hamar trenger nå. Erling Behrens (Frp) har valgt å legge ansvaret på daglig leder Morten Lillehagen, og ber ham vurdere sin stilling. Vi anbefaler at politikerne i første omgang heller bruker energien på å analysere årsakene til at Ankerskogen har blitt en økonomisk katastrofe.

284.000 besøkende og en økning i omsetningen på 22 millioner kroner var det formannskapet i Hamar ble forespeilet i 2010. Det var grunnlaget for å si ja eller nei til et byggeprosjekt til 436 millioner kroner. Det ble uttrykt «mild skepsis» til lønnsomheten i prosjektet, og ordfører Einar Busterud (BBL) påpekte at den økonomiske risikoen var stor.

I ettertid ser vi at det var all grunn til skepsisen. Ankerskogen svømmehall har overoppfylt kravene til økt antall besøkende. Men inntektene har ikke fulgt med i samme grad. Kommunepolitikerne burde med andre ord gått dypere inn i tallgrunnlaget før de ga klarsignal for utbyggingen av det nye badeanlegget. Inntekts -og kostnadsanslag har sviktet fundamentalt.

Nå kommer kravet fra styreleder Trond Bakke om lavere leiepris. Det er gjerne der vi ender når økonomien svikter. I realiteten betyr det at kommunen selv må dekke opp underskuddet i årene som kommer. Det er ingen enkel sak når vi samtidig vet at kommunestyret nå skal kutte på en lang rekke andre områder for å få driften i balanse.

Noen vil mene at Hamar må ta seg råd til et anlegg som Ankerskogen, og gi sine innbyggere et godt tilbud. Mange klager allerede over at prisen for å bruke badeanlegget er for høy. Men da må det også være politisk vilje til å prioritere Ankerskogen framfor løpende barnehageopptak, sykehjemsplasser eller helsesøster på skolene. Vi tror det er feil å starte med å diskutere uteleieprisen til kommunen. Aller først bør det presenteres en analyse for hvorfor vi har fått både en stor inntektssvikt og høyere kostnader enn anslått. Det er dette som har gjort Ankerskogen til en økonomisk hodepine.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat