buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
 
Ungdommen nå til dags
HA MENER Hamar er blitt et tryggere sted å gå ut på kveldstid enn før.

0
Publisert: 08.jan.2015 06:50
Oppdatert: 08.jan.2015 06:53

Årets desembermåned har vært en av de beste på mange år når det gjelder uro og dårlig oppførsel.

Politiet gir mer profesjonelle dørvakter mye av æren for de gode forholdene, men både dørvaktene og politiet mener en generell bedre oppførsel ikke minst fra den oppvoksende generasjonen også har betydning.

- Jeg innbiller meg at vi opplever et generasjonsskille hvor dagens ungdommer oppfører seg bedre enn før, sa politistasjonssjef Bjørn Lier til HA i går.

Dette er noe stasjonssjefen ikke trenger bare innbille seg. Det finnes solid dokumentasjon på denne positive utviklingen. En studie blant ungdommer i alderen 14 til 17 år gjort med noen års mellomrom, og publisert i Tidsskrift for ungdomsforskning, viser mindre drikking, mindre bruk av hasj, mindre skoleskulking, færre butikktyverier og mindre sniking på buss, tog og kino.

Flere trives bedre på skolen og hjemme sammen med foreldrene. Forskere mener det ganske enkelt er i ferd med å vokse fram en ny ungdomsrolle.

I alle år har foreldregenerasjonen hatt for vane å riste på hodet og si: «Nei, ungdommen nå til dags». Mye taler for at dagens ungdom ikke har gjort seg fortjent til en slik karakteristikk. Nå er kanskje tiden kommet for å nikke med hodet og si: «Ja, ungdommen nå til dags».

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat