buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
FOTO: NTB Scanpix.
 
Ungdomsfester og ansvar
HA MENER To fester i Hamar krevde politiets inngripen i helgen.

Publisert: 09.des.2014 04:00
Oppdatert: 09.des.2014 07:23

Ungdom som var alene hjemme i foreldrenes hus opplevde at festen deres kom ut av kontroll. Over 50 ungdommer var samlet, og en jente måtte ha assistanse av ambulansepersonell på grunn av overstadig beruselse. Slike hendelser er dessverre ikke noe nytt. Mange har opplevd å komme hjem til et ramponert hus, etter at tenåringen hadde fått lov til å være hjemme alene i helgen.

Vi merker oss den klare beskjeden fra Arne Wiggo Rognås ved Hamar-politiets ungdomsseksjon. Han minner foreldrene om at det er de som har ansvaret for at ungdomsfestene ikke kommer ut av kontroll. Hjemmealenefest er i mange tilfeller ensbetydende med ungdommers alkoholdebut. Med den enorme betydningen sosiale medier har fått de siste årene, er det viktigere enn noen gang at foreldrene er påpasselige.

For det første må de følge med på sosiale medier selv, og forstå hvordan nyheten om en fest spres. Dessuten må foreldre snakke mer sammen, kommunisere om ungdommene. Slik skaffer de seg innsikt om ungdomsmiljøet, og det blir vanskeligere for ungdommene å lage fester uten at foreldrene vet hvor de er.

Skolens foreldremøter bør også være en god arena for slike spørsmål. Det beste er hvis foreldre og ungdom sammen snakker om hvor grensen går for alkohol og festing.

Heller ikke ungdommene ønsker å oppleve at de må tilkalle politiet, fordi huset plutselig er fullt av 50 gjester som ikke var invitert.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat